Zonder gezicht
Dwarsligger

Zonder gezicht ([september 2017])/ Stefan Ahnhem, vertaald uit het Zweeds door Bart Kraamer

De Zweedse politie-inspecteur Fabian Risk belandt totaal onvoorbereid in een moordzaak waarbij snel duidelijk wordt dat al zijn vroegere klasgenoten en hijzelf mogelijke slachtoffers zullen zijn.

Aanwezigheid

Recensie

Na een pijnlijke affaire bij een moordzaak in Stockholm is politie-inspecteur Fabian Risk met vrouw en kinderen verhuisd naar Helsingborg. Zo'n 550 km weg van de hoofdstad willen ze tot rust komen en vakantie vieren voordat Fabian in zijn geboortestad weer aan het werk gaat. Maar nauwelijks een uur na hun aankomst in hun nieuwe huis komt zijn nieuwe chef langs met een verzoek om even mee te komen. Er is namelijk iemand vermoord die ooit klasgenoot van Risk was. Uit de hierop volgende moorden blijkt dat iemand op een systematische manier alle leerlingen van die toenmalige klas wil ombrengen. Het wordt een hallucinante speurtocht want het onderzoeksteam vangt bij elk spoor steeds weer bot. Pas na een ultieme inspanning kan de politie een gezicht plakken op het profiel van de seriemoordenaar. Het onwaarschijnlijk spannende verhaal van deze auteur, die scenarist was van de Wallander tv-serie, neemt de lezer mee door een verwarrend en beangstigend labyrint, waarin plichtsbesef en persoonlijke relationele problemen strak met elkaar verweven zijn. Een veelbelovend eerste deel in een thrillerreeks rond Fabian Risk. Kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789049805937 | 841 pagina's

Titel Zonder gezicht
Auteur Stefan Ahnhem
Secundaire auteur Bart Kraamer
Type materiaal Dwarsligger
Editie (Vijfde druk);
Uitgave [Amsterdam] : Dwarsligger®, [september 2017]
Overige gegevens 841 pagina's - 12 cm
Annotatie Deze dwarsligger® is tot stand gekomen in samenwerking met Ambo|Anthos uitgevers - 1e druk Nederlandse uitgave: Amsterdam : Ambo|Anthos, 2014 - Vertaling van: Offer utan ansikte. - Stockholm : Forum, 2014
ISBN 9789049805937
PPN 411306405
Genre thriller
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Dwarsligger
Boek

Dwarsligger (2009-...)

vol. 466
Uitgeleend