Een zachte hand
Boek

Een zachte hand (september 2017)/ Leïla Slimani, vertaald uit het Frans door Gertrud Maes

De nanny van Mila en Adam, een weduwe met een traumatisch verleden, wordt manisch depressief als ze het einde van haar baan ziet naderen omdat de kinderen naar school gaan.

Aanwezigheid

Recensie

Bij thuiskomst in haar appartement in Parijs vindt Myriam haar twee kleine kinderen met messteken in bad. Daarna begint het verhaal. Na de geboorte van Mila en Adam koos ze toch voor haar carrière als advocaat. Haar man Paul, geluidstechnicus, kreeg steeds meer opdrachten. Zo kwam Louise als nanny bij hun in huis. Ze was zorgzaam voor de kinderen, kookte lekker, ruimde het huis obsessief op. Louise, weduwe, traumatisch verleden, schulden en contactloos, beet zich vast in het gezin. De aanvankelijke vriendschappelijke relatie met Myriam en Paul verkoelde na enkele incidenten. Toen ze het einde van haar baan zag naderen, omdat de kinderen naar school konden gaan, werd ze manisch depressief. De stress in het moderne gezin wordt herkenbaar beschreven. Het gecompliceerde karakter van Louise wordt door verschillende naasten uiteengezet. Haar omgang met de kinderen wordt in heldere, trefzekere woorden neergezet. Deze tweede roman van Slimani (1981) werd bekroond met de Prix Goncourt 2016.

Specificaties

Nederlands | 9789046822197 | 191 pagina's

Titel Een zachte hand
Auteur Leila Slimani
Secundaire auteur Gertrud Maes
Type materiaal Boek
Editie Tweede druk;
Uitgave [Amsterdam] : Nieuw Amsterdam, september 2017
Overige gegevens 191 pagina's - 21 cm
Annotatie 1e druk: augustus 2017 - Vertaling van: Chanson douce. - Paris : Galimard, (c)2016. - (NRF ; Collection Blanche)
ISBN 9789046822197
PPN 412677229
Genre psychologische roman
Taal Nederlands