50 ik puber ook
Boek

50 ik puber ook ([2017])/ interviews Bernardine Walrecht, fotografie Ellen Martens ; productie Door Fransen ; tekst Rietje Krijnen ; redactie Anniek van den Brand

Portretten van en voor vrouwen van rond de vijftig, waarbij het accent ligt op bewustzijn en de overgang naar een nieuwe levensfase.

Recensie

Niet alleen pubers hebben een lastig imago. Ook bij vrouwen rond de 50 lijkt de neiging tot puberen te bestaan als de hormonen opspelen. Identiteit, verandering, chaos en tegendraadsheid zijn duidelijke kenmerken van de overgang naar een andere leeftijdsfase. In dit opvallende boek worden vier invalshoeken over vijftigers beschreven: de cijfers, de tijd, het brein en het lijf. Vanuit deze perspectieven zijn 35 vrouwen geïnterviewd en gefotografeerd. In alle openheid vertellen ze hun verhaal en zo krijgt de lezer een beeld van de verschillende belevingswerelden en ervaringen. De bedoeling is om de kracht, maar ook de kwetsbaarheid van vrouwen in de overgang te laten zien: hun foto en verhaal over hoe positief ze ondanks alles in het leven staan, in de verwachting dat leeftijdgenoten hier iets aan hebben. Die poging lijkt geslaagd. In dit vervolg op 'Ik puber'* (2016; over jonge mensen van 15 jaar), maken de samenstellers gebruik van een vergelijkbare opzet: interviews in een boek op A4-formaat met een aandachttrekkend omslag, een groot lettertype en paginagrote zwart-witfoto's. Actueel en tegelijk tijdloos onderwerp. De opzet is opvallend, met goed geschreven teksten en mooie portretten.

Specificaties

Nederlands | 9789462262355 | 156 pagina's

Titel 50 ik puber ook
Uniforme titel 50
Auteur Bernardine Walrecht
Secundaire auteur Ellen Martens ; Door Fransen ; Rietje Krijnen ; Anniek van den Brand
Type materiaal Boek
Uitgave [Eindhoven] : Uitgeverij Lecturis, [2017]
Overige gegevens 156 pagina's - foto's - 30 cm
ISBN 9789462262355
PPN 41299335X
Rubriekscode 615.8
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Overgangsjaren; Vrouwen; Interviews
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Overgangsjaren