Filosofie in een tijd van Big Data
Boek

Filosofie in een tijd van Big Data ([2017])/ Christian Madsbjerg, vertaald uit het Engels door Karl van Klaveren en Indra Nathoe

Een management consultant verklaart zijn principiële verzet tegen de verering van algoritmes, computers en bigdata en wijst op het belang van 'sensemaking'.

Aanwezigheid

Recensie

Christian Madsbjerg is management consultant, medeoprichter van het Deens-Amerikaanse ReD Associates. Typerend voor dit bedrijf is het principiële verzet tegen de in die kringen gangbare verering van algoritmes, computers en big data. Wie een probleem wil oplossen, zal het eerst moeten begrijpen, zal er de betekenis van moeten zien. Dat lukt niet zonder de geesteswetenschappen, zonder kennis van en begrip voor cultuur, taal, geschiedenis en filosofie. Aan de hand van allerlei concrete voorbeelden laat Madsbjerg zien wat nu precies de rol is van wat hij omschrijft als 'sensemaking', betekenisverlening. Dat maakt zijn boek niet alleen uitermate leesbaar, maar ook zeer de moeite waard voor denkers en doeners op het gebied van de inrichting en het bestuur van publieke en private organisaties.

Specificaties

Nederlands | 9789025906085 | 237 pagina's

Titel Filosofie in een tijd van Big Data
Auteur Christian Madsbjerg
Secundaire auteur Karl van Klaveren ; Indra Nathoe
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Ten Have, [2017]
Overige gegevens 237 pagina's - 22 cm
Annotatie Met literatuuropgave - Vertaling van: Sensemaking. - New York : Hachette Books, (c)2017
ISBN 9789025906085
PPN 411121731
Rubriekscode 366.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Management; Filosofische aspecten ; Algoritmen; Besluitvorming; Kritiek
PIM Rubriek Bedrijf en Beroep
PIM Trefwoord Management