Watersportvaarboek
Boek

Watersportvaarboek met praktische tips over het omgaan met een boot, motorbootvaren en zeilen trimmen ([2017])/ redactie en samenstelling: PNC, Eelco Piena

Informatie, tips en tricks in woord en beeld voor watersporters in het algemeen en gebruikers van een motor- en zeilboot in het bijzonder.

Recensie

In tegenstelling tot het ANWB-studieboek 'Klein vaarbewijs I en II'*, is deze uitgave meer een (zeer) handige gids vol tips en tricks bedoeld voor de beginnende en ervaren allround watersporter. Dus niet enkel de motorboot, maar tevens de zeilboot komt aan bod. Zelfs in zeiltechnische zin (in deel III). Naast een uitgebreid algemeen deel dat voor beide watersportonderdelen van toepassing is, wordt de zeer handige gids opgesplitst tussen motor en zeil. Hier ligt de nadruk veel meer op vaartechniek en allerlei handige weetjes die je kunt toepassen als watersporter. Het algemene deel gaat veel dieper in op de technische installaties aan boord, nautische omstandigheden en algemene vaarkennis. In de bijlagen o.a. regels voor zeegaande pleziervaartuigen, noodsignalen, geluidsseinen en een trimtabel. Geïllustreerd met enkele foto's en veel (ver)duidelijke(nde) tekeningen in kleur. Met uitgebreide inhoudsopgave en register.

Specificaties

Nederlands | 9789018041717 | 232 pagina's

Titel Watersportvaarboek : met praktische tips over het omgaan met een boot, motorbootvaren en zeilen trimmen
Instelling /PNC Watersporttrainingen
Secundaire auteur Eelco Piena
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave Den Haag : ANWB, [2017]
Overige gegevens 232 pagina's - illustraties - 25 cm
Annotatie Met register
ISBN 9789018041717
PPN 410917583
Rubriekscode 617.84
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Motorboten; Varen; Techniek ; Zeilen
PIM Rubriek Verkeer en Vervoer
PIM Trefwoord Varen