Gelukkig veranderen
Boek

Gelukkig veranderen het gebruik van filmfragmenten bij verandertrajecten (oktober 2017)/ Pieter Frijns, Rozemarijn Dols, Roos Koole, Fons van Leeuwen, redactie: Taalwerkplaats

Handreiking voor het gebruik van filmfragmenten bij verschillende dilemma's bij organisatieveranderingen rond inhoud, proces, relatie en cultuur.

Aanwezigheid

Recensie

De auteurs hebben een hulpmiddel gemaakt bij veranderprocessen. Om mensen te laten reflecteren op hun eigen organisatieverandering kan men filmfragmenten inzetten, die verschillende dilemma's bij verandering laten zien. Het eerste deel van het boek behandelt diverse inzichten in succesvolle veranderstrategieën. Centraal staan vier aspecten van verandering: inhoud, proces, relatie en cultuur. Bij elk aspect heb je met een dilemma te maken: ambitie versus realiteit, planmatige aanpak versus dynamische aanpak, verticaal versus horizontaal georiënteerde governance, vaste regels en procedures versus patronen doorbreken. In het tweede deel worden bij deze dilemma's filmfragmenten aangedragen. Bij elk dilemma wordt teruggekeken naar de theorie uit het eerste deel, wordt het filmfragment beschreven en worden suggesties gegeven met welke vragen je de kijkers kunt laten reflecteren op de film en op de eigen situatie. Elk gesuggereerd fragment heeft een QR-code voor een directe link naar het fragment. Het is een handzaam boek, dat in elke gereedschapskist van een veranderaar past.

Specificaties

Nederlands | 9789089653802 | 159 pagina's

Titel Gelukkig veranderen : het gebruik van filmfragmenten bij verandertrajecten
Auteur Pieter Frijns
Instelling /Taalwerkplaats
Secundaire auteur Rozemarijn Dols ; Roos Koole ; Fons van Leeuwen
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave [Culemborg] : Van Duuren Management, oktober 2017
Overige gegevens 159 pagina's - illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789089653802
PPN 410961515
Rubriekscode 366.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Filmfragmenten; Organisatieontwikkeling
PIM Rubriek Bedrijf en Beroep
PIM Trefwoord Organisatie-ontwikkeling