Volle Muil
Boek

Volle Muil (2018)/ Tom Marien & Merlijne Marell

Als de volle maan hoog aan de hemel staat, is het aan Kleine Uil om zichzelf te bewijzen. Want wie de uilen in het bos de baas wil zijn, zal de maanvis moeten vangen. Met sfeervolle illustraties. Vanaf ca. 7 jaar.

Recensie

Dit prentenboek neemt je mee in een nachtelijke wereld, prachtig in beeld gebracht door Merlijne Marell die in 2016 voor haar prentenboek 'Schobbejacques en de zeven geiten'* een Vlag en wimpel kreeg. Het verhaal begint met enkele tekstloze pagina's die je binnenvoeren in een verstilde wereld. Een korte natuurbeschrijving verhoogt de geheimzinnige sfeer, tot de stilte wordt onderbroken door iets wat uit de lucht valt. Dit blijkt Kleine Uil te zijn, voor wie het een belangrijke nacht is. Nu het volle maan is zal hij moeten bewijzen dat hij het waard is om de rol van Wijze Uil van zijn vader over te nemen. Zijn opdracht is de maanvis te vangen. Na de eerste twee mislukte pogingen wordt hij uitgelachen. Ook bij de derde poging ontglipt zijn prooi hem, maar ditmaal weet hij zijn waardigheid terug te vinden. De spreadvullende beelden zijn voornamelijk in zwart en koningsblauw. De tekst is daarop in het wit is afgedrukt. De spanning wordt goed opgebouwd, zeker ook doordat de tekst veel te raden overlaat. De lezer blijft daardoor wel met vragen achter. Met gomplaatjes achterin als extraatje. Vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789492206480

Titel Volle Muil
Auteur Tom Marien
Secundaire auteur Merlijne Marell
Type materiaal Boek
Uitgave Groningen : Loopvis, 2018
Overige gegevens 47 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Tekst: Tom Marien ; illustraties: Merlijne Marell - Achterin boek 10 ex librisprentjes om voorin je favoriete boeken te plakken
ISBN 9789492206480
PPN 411125230
Thematrefwoord Queesten
Taal Nederlands