Vijandig gebied
Boek

Vijandig gebied in de oorlog tegen IS krijgt Danny Black met onverwachte vijanden te maken ([2017])/ Chris Ryan, vertaling [uit het Engels]: Ralph van der Aa

Om te weten te komen wat voor aanslag IS gepland heeft in Engeland worden Danny Black en zijn team naar de Middellandse Zee gestuurd om twee vermeende IS terroristen van een volle boot met vluchtelingen te halen.

Aanwezigheid

Recensie

In deze vierde Danny Black thriller wordt zijn team van de Britse SAS naar de Middellandse Zee gestuurd om van een boot met migranten twee verdachte leden van IS te halen. Nadat ze dit gedaan hebben, brengt een van de teamleden de boot met honderden mensen tot zinken. De twee terroristen worden gemarteld en onthullen dat er een aanslag gepleegd gaat worden op Westminster Abbey bij een drukke kerstdienst. Danny Black en zijn team krijgen de opdracht het brein achter deze plannen, die zich midden in IS gebied bevindt, uit te schakelen. Het boek haakt in op de actualiteit en stelt de lezer voor de vraag wat toelaatbaar is om een aanslag met honderden slachtoffers te voorkomen en hoever een individu kan gaan om zijn familie te beschermen. Het is een sterk verhaal, de slechtheid en wreedheid van het IS-brein wordt breed uitgemeten, maar die slechtheid zit ook in Blacks teamgenoot. IS schept de gelegenheid de fantasie alle kanten op te laten opgaan, ook de allerslechtste.

Specificaties

Nederlands | 9789022582237 | 415 pagina's

Titel Vijandig gebied : in de oorlog tegen IS krijgt Danny Black met onverwachte vijanden te maken
Auteur Chris Ryan
Secundaire auteur Ralph van der Aa
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Boekerij, [2017]
Overige gegevens 415 pagina's - 23 cm
Annotatie Vertaling van: Bad soldier. - London : Coronet, 2016
ISBN 9789022582237
PPN 41094663X
Genre thriller
Thematrefwoord Islamitische Staat
Taal Nederlands