Gilbert
DVD

Gilbert ([2017])/ regie: Hanne Larsen

Gilbert (11) is allergisch voor eieren. Wanneer zijn tante hem expres eieren voorzet gaat Gilbert in de tegenaanval. Vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

De eerste lange film van de Noorse filmmaker Hanne Larsen is gebaseerd op een boek van Stein Erik Lunde en geïnspireerd op 'Matilda' van Roald Dahl. De 11-jarige Gilbert heeft een extreme allergie voor ei waardoor hij gepest wordt als 'Spuugbert'. Wanneer hij met zijn ouders verhuist houdt hij zijn allergie dan ook zorgvuldig verborgen voor zijn nieuwe klasgenoten. Zijn buurmeisje nodigt hem uit voor een feestje, maar omdat zijn ouders dan een paar dagen weg zijn komt tante Doris op hem passen. Tussen Gilbert en Doris botert het helemaal niet, wat uitmondt in een regelrechte oorlog. Pauline Kleijer (Volkskrant 3-8-'17): '(...) heeft de realistische stijl die veel Scandinavische jeugdfilms kenmerkt, maar voorziet die van een flinke dosis Roald Dahl-achtige overdrijving. Het is een lastige combinatie, waarbij acteerstijlen botsen en het verhaal, afwisselend grotesk en alledaags, niet altijd overtuigt. Evengoed valt er voor de doelgroep van 6 tot 10-jarigen genoeg te genieten: van de nodige kots- en scheetgrappen tot een lieve romance met een buurmeisje.' Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 8718868087409

Titel Gilbert
Uniforme titel Gilberts grusomme hevn
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Hanne Larsen ; Simon Hobbel Rosendahl ; Stein Erik Lunde
Type materiaal DVD
Uitgave Heemstede : In The Air, [2017]
Overige gegevens 1 dvd-video (90 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Simon Hobbel Rosendahl. - Nederlands nagesynchroniseerd - Gebaseerd op het boek 'Eggg' van Stein Erik Lunde - Videoversie van de film: Noorwegen : Maipo Film, 2016 - Oorspronkelijke titel: Gilberts grusomme hevn
ISBN 8718868087409
PPN 412838931
Taal Nederlands