Dromen komen uit
Boek

Dromen komen uit ([2017])/ Meredith Costain, Danielle McDonald, vertaling [uit het Engels]: Saskia Martens

De klas van Ella (ik-figuur) doet mee aan een wedstrijd om een optreden van een popzangeres op school te winnen. Ella moet met haar aartsvijand Bes samenwerken. Zal dat lukken? Vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Vijfde deel in de serie 'Ella : mijn dagboek'*, dat los van de andere delen te lezen is. Ditmaal doet haar klas mee aan een wedstrijd om een optreden te winnen op school van een popidool: Kat Valentijn. Voordat er een plan van aanpak is, wordt er eindeloos gekissebist door de meiden in de klas. Bes is de aartsrivaal van Ella en zij schuwt niets om Ella te dwarsbomen. Samen maken ze een lied met optreden van een dansgroep en dit wordt gefilmd. Wensvervullend is het einde als Ella op het podium mag komen van Kat V. De lay-out is royaal en speels. Veel schetsmatige tekeningen, meerdere per bladzijde, met een oranje steunkleur. De typografie is gevarieerd, met grote en kleine, dikke en dunne lettertypes. De taal is populair en geforceerd met typisch Vlaamse uitdrukkingen en gezochte afkortingen. Eigenlijk gebeurt er weinig in dit verhaal, maar er wordt eindeloos gekibbeld, zoals meisjes van die leeftijd goed kunnen. Meisjes vanaf ca. 8 jaar zullen dit zeker kunnen waarderen.

Specificaties

Nederlands | 9789403201214 | 145 pagina's

Titel Dromen komen uit
Auteur Meredith Costain
Secundaire auteur Danielle McDonald ; Saskia Martens
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Blloan Junior, [2017]
Overige gegevens 145 pagina's - gekleurde illustraties - 20 cm
Annotatie Tekst: Meredith Costain, illustraties: Danielle McDonald - Vertaling van: Dreams come true. - Scholastic Australia, (c)2015. - (Ella diaries ; 4)
ISBN 9789403201214
PPN 412039265
Genre schoolverhaal
Thematrefwoord Schoolleven ; Ruzies ; Dagboeken
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Ella
Boek

Ella mijn dagboek (2015-...)

vol.
Uitgeleend
Meredith Costain