Het grote karton knutselboek
Boek

Het grote karton knutselboek 25 fantastische knutselideeën ([2017])/ Jemma Westing, fotografie Dave King ; fotografie, art direction Jane Ewart ; illustrator Edward Byrne ; vertaling [uit het Engels] Ernst Schreuder ; redactie Nederlandse editie: Kantoor Verschoor Boekmakers

Maak een robotpak van een kartonnen doos of een hagedis van een eierdoos. Stapsgewijze uitleg met kleurenfoto's van 25 knutselprojecten met karton. Met hulp vanaf ca. 8 jaar, zelfstandig vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

  • Uitgeleend tot: 25/10/2024
    8-14 jaar - 2e verd. - Spanning en Avontuur - Hobby's KARTON WEST

Recensie

Knutselboeken kunnen als inspiratie dienen en plezier opleveren. Voor de projecten uit dit boek zijn kartonnen verpakkingen nodig. Niet alleen goedkoop, maar ook goed voor het milieu (hergebruik). De opzet is zeer gestructureerd. In het eerste hoofdstuk is er aandacht voor verschillende soorten karton, de juiste gereedschappen (en de eventuele gevaren daarvan) en de verschillende technieken als tekenen, knippen, rollen, vouwen, sjablonen, verbindingen, lijmen en ritsen. Alle voorbeelden volgen hetzelfde stramien: moeilijkheidsgraad, benodigdheden en een stap-voor-stap methode met duidelijke genummerde kleurenfoto's en bijschriften. Zo worden 25 ideeën aangereikt, beschreven en in beeld gebracht (21 basisvormen, waarvan enkele met varianten, zoals verschillende dierenmaskers). De resultaten lopen uiteen van kleine dierfiguren tot speelgoedkastelen, werpspelletjes, kinderkostuums en zelfs een complete koepeltent. Achterin zijn enkele sjablonen opgenomen. Geen register, wel een duidelijke inhoudsopgave. Een erg motiverend en stimulerend boek voor kinderen en hun eventuele begeleiders. Het zal voor veel uren knutselplezier zorgen en fraaie resultaten. Met hulp vanaf ca. 8 jaar, zelfstandig vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789401444392 | 144 pagina's

Titel Het grote karton knutselboek : 25 fantastische knutselideeën
Auteur Jemma Westing
Secundaire auteur Dave King ; Edward Byrne ; Ernst Schreuder
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, [2017]
Overige gegevens 144 pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Vertaling van: Out of the box. - London : Dorling Kindersley Limited, (c)2017
ISBN 9789401444392
PPN 411985892
Rubriekscode 624.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Karton; Handenarbeid
PIM Rubriek Hobby's
PIM Trefwoord Karton