Harry Bannink, toonzetter
Boek

Harry Bannink, toonzetter (september 2017)/ Ton Ouwehand, redactie en eindredactie: Paul Abels ; fotografie: Annina Romita

Eerbetoon aan Harry Bannink, de Nederlandse componist die liedjes schreef voor Willem Wilmink, Annie M.G. Schmidt en honderden liedjes voor Sesamstraat.

Aanwezigheid

Recensie

Als Harry Bannink in Amerika was geboren, was hij net zo beroemd als George Gershwin of Cole Porter, zegt een van de geïnterviewden in deze bundeling herinneringen aan Nederlands grootste liedjessmid. Bijna alle liedjes van Annie M.G. Schmidt, liedjes voor 'Sesamstraat', de 'Stratenmakenropzeeshow', allemaal het werk van de grote pianist met een bescheiden karakter. Journalist Ouwehand kwam eerder dit jaar met een boekje over de Enschedese jaren van Bannink*. Nu is er het aangekondigde vervolg. Een bonte verzameling collega's, artiesten en kenners vertellen in min of meer chronologische volgorde over hun band met Bannink. Daaruit komt een beeld naar voren van een geniale, bescheiden muzikant die als geen ander van een goede tekst een geraffineerd en vaak onvergetelijk liedje kon maken. Ondere ander Joop van den Ende, Joost Prinsen, Tony van Eijk, Wieteke van Dort, Loes Luca, Jenny Arean en Flip van Duijn (zoon van Annie M.G.), halen liefdevolle herinneringen aan hem op. Het fotorijke boek wordt gecompleteerd door een geïllustreerde discografie. Een uitstekend gecomponeerd eerbetoon.

Specificaties

Nederlands | 9789072603562 | 288 pagina's

Titel Harry Bannink, toonzetter
Auteur Ton Ouwehand
Secundaire auteur Paul Abels ; Annina Romita
Type materiaal Boek
Uitgave Enschede : AFdH, september 2017
Overige gegevens 288 pagina's - foto's - 23 cm
Annotatie Met register
ISBN 9789072603562
PPN 412637448
Rubriekscode 784.8
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Bannink, Harry
PIM Rubriek Muziek
PIM Trefwoord Bannink