Slim en groen
Boek

Slim en groen de economie van de toekomst is slim en groen (2017)/ Willem Vermeend, Ruud Koornstra, uitgever: Theo Oskam

Een quick scan en krachtig pleidooi om via digitalisering, slimme technologieën en snelle energietransitie te komen tot een groen en slim toekomstbestendig Nederland.

Aanwezigheid

Recensie

De huidige wereldeconomie gaat grondig veranderen. Die nieuwe economie 4.0 heeft grote gevolgen voor de Nederlandse samenleving. Met dit statement opent dit boek van oud-staatssecretaris en thans internetondernemer Willem Vermeend en de vorig jaar benoemde Nationale Energiecommissaris Ruud Koornstra. Ze betogen dat we door in te zetten op digitalisering, slimme technologieën en een snelle energietransitie kunnen komen tot een groen en slim Nederland, dat zelfs een wereldwijde voorbeeldfunctie kan innemen. Na een schets van Nederland anno 2017 belichten de auteurs de revolutionaire veranderingen die ze verwachten en de gevolgen daarvan voor de Nederlandse economie. Ze roepen op om jobkillers te elimineren, het belastingstelsel sterk te vereenvoudigen en te streven naar een klimaatneutrale economie. En dan zijn we bij de kern: de uitdaging van het klimaatverdrag van Parijs voor ons land, waardoor Nederland op vele beleidsterreinen slim en groen kan worden en zelfs kan uitgroeien tot een internationaal centrum voor Smart Climate Opportunities. Een quick scan met een krachtig pleidooi.

Specificaties

Nederlands | 9789082239072 | 162 pagina's

Titel Slim en groen : de economie van de toekomst is slim en groen
Auteur Willem Vermeend
Secundaire auteur Ruud Koornstra
Type materiaal Boek
Uitgave Den Haag : Einstein Books, 2017
Overige gegevens 162 pagina's - illustraties - 22 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789082239072
PPN 411470752
Rubriekscode 355.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Nederland; Economie; Toekomst ; Energievoorziening; Duurzame ontwikkeling; Nederland
PIM Rubriek Nederland
PIM Trefwoord Economie