Zeno en Kamiel
Boek

Zeno en Kamiel cijfers ([2017])/ Jacques Duquennoy

Zebra Zeno maakt met zijn lijf het cijfer 1 en kameleon Kamiel gooit één bal in de lucht. Wat doen ze met de andere cijfers? Vierkant hardkartonnen prentenboek om tot tien te leren tellen met eenvoudige, zachtgekleurde tekeningen. Met tabs en voelelementen. Vanaf ca. 2 jaar.

Recensie

Zeno Zebra en Kamiel de Kameleon laten samen de cijfers 1 tot en met 10 zien. Op iedere spread staat een cijfer centraal. Het cijfer staat steeds groot afgebeeld op de linkerpagina, waarbij Zeno met zijn lichaam het cijfer uitbeeldt terwijl Kamiel rechts eenzelfde aantal ballen in de lucht houdt. Alle cijfers en ballen hebben een ingekleurd reliëf, zodat het kind de vorm van het cijfer ook kan voelen. Daarnaast zijn de cijfers afgebeeld als de ogen van een dobbelsteen (of twee), en met de opgestoken vingers van getekende handjes. De illustraties bestaan uit eenvoudige zwarte lijntekeningen met kleine kleuraccenten. De korte, herhalende tekst beschrijft de handelingen die te zien zijn, en voegt niet veel toe aan het beeld. Er zijn speelsere en meer gevarieerde boekjes beschikbaar over leren tellen. Dit boekje legt vooral de nadruk op de verschillende manieren waarop je de cijfers kunt leren herkennen. Stevig kartonboekje met afgeronde hoeken en genummerde tabjes opzij. Eerder verschenen over Zeno en Kamiel deeltjes over vormen en tegenstellingen, nu ook 'Kleuren'. Vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789002264467

Titel Zeno en Kamiel : cijfers
Uniforme titel Cijfers Zeno en Kamiel
Auteur Jacques Duquennoy
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Oogappel, [2017]
Overige gegevens 22 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 18 cm
Annotatie Vertaald uit het Frans - Vertaling van: Les chiffres. - Montrouge, France : Bayard Editions, (c)2016. - (Zazou et Léopold)
ISBN 9789002264467
PPN 412500787
Thematrefwoord Tellen ; Voelboeken
Taal Nederlands