Waar is mijn staart?
Boek

Waar is mijn staart? ([2017])/ Sally Ann Wright, Krisztina Kallai Nagy, vertaling [uit het Engels]: Els de Jong-van Gurp

God heeft heel veel verschillende dieren gemaakt, maar nu zijn ze door elkaar geraakt. Kan je van alle 26 dieren de goede helft zoeken? Prentenboek met kleurenillustraties op kartonnen bladzijden, met ringband en doorgesneden pagina's. Vanaf ca. 3 jaar.

Recensie

Op de inleidende bladzijden wordt gesteld dat God allemaal verschillende dieren heeft gemaakt: sommige zwemmen in het water, sommige vliegen of kruipen. Andere dieren hebben staarten, een gestreepte vacht of grappige poten. In dit boekje zijn allerlei dieren door elkaar geraakt. Halve pagina's moeten bij elkaar worden gezocht totdat je het dier ziet zoals God dat heeft gemaakt. Zo volgen 26 dieren op kartonnen bladzijden, die verticaal doormidden zijn gesneden en bijeengehouden worden door een spiraalband binnen de rug. Het is een soort puzzel. Bij ieder dier wordt op de linkerhelft van de bladzijde gezegd: 'God maakte de (dierennaam)', en bij de rechterhelft van het dier wordt een bepaald kenmerk beschreven: 'met lange manen' of 'met felgekleurde vieren'. De korte tekst dient te worden voorgelezen. Achterin worden alle genoemde dieren in z'n geheel afgebeeld. Niet heel eenvoudig voor de meeste peuters en kleuters, vooral omdat er dieren bij zijn die niet direct herkenbaar zijn, zoals de schorpioen, de ijsvogel en de zwaardvis. De auteur publiceerde veel op de Bijbel geïnspireerde boeken voor jonge kinderen. Stevige uitvoering. Voor een christelijke gebruikersgroep. Vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789085433514

Titel Waar is mijn staart?
Auteur Sally Ann Wright
Secundaire auteur Krisztina Kállai Nagy ; Els de Jong-van Gurp
Type materiaal Boek
Uitgave Heerenveen : Uitgeverij Columbus, [2017]
Overige gegevens 30 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 20 cm
Annotatie Vertaling van: Mix and match : fun with God's animals. - Anno Domini Publishing, 2016
ISBN 9789085433514
PPN 411207938
Genre dierenleven - protestants milieu
Thematrefwoord Dieren ; Beweegbare boeken
Taal Nederlands