Gloob & Teo's verhalenboek
Boek

Gloob & Teo's verhalenboek ([2017])/ tekst Sandrine Lambert, illustraties & vormgeving Gunter Segers

Ben je benieuwd welke ideeen Gloob en Teo hebben om het milieu te verbeteren en klimaatverandering tegen te gaan? Lees dan de 27 verhalen en versjes. Met kleurrijke paginagrote prenten. Voorlezen vanaf ca. 4 t/m 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Gloob (getekend als een soort groene egel) en Teo (getekend als een aangeklede grijze spin), zijn heel erg milieubewust. Ze doen in hun omgeving van alles om mensen geen vlees te laten eten, zelf groenten en bloemen te laten kweken en oude bezittingen te laten repareren als ze kapot zijn. Verder maken ze duidelijk dat lopen en fietsen beter is dan autorijden. 27 korte verhaaltjes en versjes over milieuvriendelijke ideetjes die kinderen van vijftien kleuterklassen in Vlaams-Brabant bedachten om klimaatverandering tegen te gaan. Niet elk idee is door iedereen uitvoerbaar (want wie heeft er thuis een kapotte vleugelpiano om als plantenkweekbak te gebruiken?), maar het feit dat kleuters hun ongebreidelde fantasie in gang zetten voor het goede doel werkt zeker aanstekelijk. Per twee bladzijden zijn er steeds eenvoudige, soms paginagrote, kleurrijke afbeeldingen waarop de beschreven ideetjes uitgewerkt zijn. Een leuke en stimulerende handreiking om milieumaatregelen te bespreken in gezin of klas. Bevat aardig wat Vlaamse woorden en uitdrukkingen. Maakt deel uit van de serie 'Gloob & Teo'*. Voorlezen vanaf ca. 4 t/m 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789491545504 | 62 pagina's

Titel Gloob & Teo's verhalenboek
Uniforme titel Verhalenboek Gloob en Teo's verhalenboek
Auteur Sandrine Lambert
Secundaire auteur Gunter Segers
Type materiaal Boek
Uitgave [Leuven] : Djapo, [2017]
Overige gegevens 62 pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie ISBN niet in boek. - Ondertitel op omslag: Een glijbaanbus, een courgettekrokodil, bloempottoiletten en vele andere knotsgekke uitvindingen voor een fijne planeet
ISBN 9789491545504
PPN 411921207
Rubriekscode 556
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Klimaatveranderingen ; Uitvindingen
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Klimaat

Relaties/Serie

Gloob & Teo
Boek

Gloob & Teo (2014-...)

vol.
Uitgeleend