Aan boord van de Discovery Express
Boek

Aan boord van de Discovery Express ([2017])/ tekst Emily Hawkins en Tom Adams, illustraties Tom Clohoshy-Cole ; Nederlandse vertaling [uit het Engels]: Sabine Van Humbeeck

Ga mee op ontdekkingsreis door de geschiedenis van het vervoer: van de uitvinding van het wiel tot de straalmotor. Groot prentenboek met weetjes en raadsels, vijftig flapjes en veel kleurenillustraties. Vanaf ca. 8 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

  • Uitgeleend tot: 21/10/2024
    8-14 jaar - 2e verd. - Spanning en Avontuur - Wetenschap en techniek UITVINDINGEN HAWK
  • Uitgeleend tot: 11/10/2024
    8-14 jaar - Spanning en Avontuur - Wetenschap en techniek UITVINDINGEN HAWK

Recensie

De Discovery Express is een bijzondere trein: hij neemt je mee terug in de tijd, op ontdekkingsreis door de geschiedenis van het vervoer. Van de uitvinding van het wiel via fiets, trein, stoomboot, duikboot, luchtballon en vliegtuig tot de straalmotor. En natuurlijk is er een hoofdstuk gewijd aan de vader van de uitvindingen: Leonardo Da Vinci. De korte uitleg en grappige weetjes over de vervoermiddelen staan in kaders en achter flapjes op paginagrote illustraties. Op elke spread is ook een bericht van 'reisleider' professor Pendleton, met een raadsel over de volgende bestemming. De teksten staan in verschillende, ook kleine lettertypes. Verwacht geen diepgaande informatie over de voertuigen, noch gedetailleerde uitleg over de werking ervan. Het boek is vooral een speelse kennismaking met de wereld van (oude) vervoermiddelen. Het idee van de treinreis in de tijd, de verzorgde en sfeervolle vormgeving, de flapjes (ruim 50) en de geheimzinnige raadsels van de professor maken het boek heel toegankelijk en aantrekkelijk, ook voor minder enthousiaste lezers. Vanaf ca. 8 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789403200521

Titel Aan boord van de Discovery Express
Auteur Emily Hawkins
Secundaire auteur Tom Adams ; Tom Clohoshy-Cole ; Sabine Van Humbeeck
Type materiaal Boek
Uitgave [Antwerpen] : Klavertje Vier, [2017]
Overige gegevens 30 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 32 cm
Annotatie Vertaling van: All aboard the Discovery Express. - Wide Eyed Editions, (c)2017
ISBN 9789403200521
PPN 41203932X
Rubriekscode 640.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Uitvindingen; Vervoermiddelen
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Uitvindingen