Taboo. Seizoen 1
DVD

Taboo. Seizoen 1 ([2017])/ Chips Hardy

In 1814 keert James Keziah Delaney terug naar Londen en probeert het scheepsimperium van zijn onlangs overleden vader weer op te bouwen.

Recensie

Seizoen 1 van een Britse historische dramaserie met in de hoofdrol Tom Hardy (The revenant; Peaky blinders). In 1814 keert de doodgewaande avonturier James Keziah Delaney uit Afrika terug naar Londen, met in zijn bezit veertien gestolen diamanten. Van zijn onlangs overleden vader, een reder, erft hij een stuk land in Amerika, dat betwist wordt door Engeland en de Verenigde Staten. Ook de East India Company en James' halfzus Zilpha (Oona Chaplin) willen dit land in bezit krijgen, dat na het aanstaande einde van de oorlog waardevol zal worden. Ook ontdekt James dat zijn vader vergiftigd werd. Ronald Rovers (Trouw 23-3-'17): '(...) waanzinnige, compleet over de top geacteerde serie (...) Schrijver Steven Knight, tevens de man achter de serie 'Peaky Blinders' (ook met Tom Hardy), mikt op sfeer en gruwel. Taboo gebruikt de overdrijving om iets over de Britse geschiedenis te zeggen, het gebruikt horror als metafoor. (...) Sommige scènes zijn onbegrijpelijk - maar wat een fantastische barokke stijl. Dit is de gruwelversie van een Dickensverhaal (...).' Acht afleveringen.

Specificaties

Engels | 8719372005651

Titel Taboo. Seizoen 1
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Kristoffer Nyholm ; Tom Hardy ; Leo Bill ; Oona Chaplin
Type materiaal DVD
Uitgave [Utrecht] : Dutch Filmworks, [2017]
Overige gegevens 3 dvd-video's (ongeveer 453 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Tom Hardy, Leo Bill, Oona Chaplin. - Regisseurs onder anderen: Kristoffer Nyholm. - Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: Groot-Brittannie : Scott Free Productions, 2017
ISBN 8719372005651
PPN 412667657
Genre historische roman
Taal Engels