De brandweerauto van Simon
Boek

De brandweerauto van Simon ([2016])/ concept: Nathalie Bélineau, illustraties: Alexis Nesme ; tekst: Émilie Beaumont

Simon staat altijd klaar om met zijn mooie rode brandweerauto hulp te bieden. Als de sirene loeit, is hij vliegensvlug bij de brand. Hardkartonnen prentenboek met paginagrote kleurenillustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 2 jaar.

Recensie

De mooie rode brandweerauto van Simon staat altijd klaar om erop uit te trekken. Als de sirene loeit, glijdt Simon langs de paal van de brandweerkazerne naar beneden en springt achter het stuur. Met de grote ladder weet hij een meisje uit een brandend huis te redden en de brand te blussen. Stevig hardkartonnen peuterboekje met twee afgeronde hoeken en een met foam gevuld omslag. Deel uit de serie 'Kleine Bengel'* waarin steeds een andere jongen en een ander voertuig de hoofdrol spelen. Over de voertuigen wordt nauwelijks iets verteld. Elk deel is voorzien van vijf vrolijk gekleurde 3D-computerillustraties die een dubbele pagina beslaan. De illustraties ogen wat karikaturaal. Het weinig zeggende verhaaltje begint op rijm (aa, bb), maar soms wordt het rijm ineens helemaal losgelaten of leest het moeizaam. Achterin staan wat vragen, waarmee getest kan worden of de kinderen het verhaaltje begrepen hebben. Er kan ook een eigen foto op het lijf van Simon geplakt worden. Op het omslag staat een knipogende Simon in zijn brandweerauto. Vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463072106

Titel De brandweerauto van Simon
Auteur Alexis Nesme
Secundaire auteur Nathalie Bélineau ; Émilie Beaumont
Type materiaal Boek
Uitgave [Parijs] : Fleurus, [2016] - Antwerpen : Ballon Media nv
Overige gegevens 14 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 17 cm
Annotatie Vertaald uit het Frans - Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Parijs : Fleurus, 2008. - (Kleine bengel ; 1) - Vertaling van: Le camion de Léon. - Paris : Fleurus, (c)2006. - (P'tit garçon)
ISBN 9789463072106
PPN 402411277
Thematrefwoord Brandweermannen ; Rijmvertellingen
Taal Nederlands