The vampire diaries. Seizoen 8
DVD

The vampire diaries. Seizoen 8 ([2017])/ Julie Plec

Na het noodlottige ongeluk van hun ouders proberen de 17-jarige Elena en haar 15-jarige broer Jeremy het beste ervan te maken. Vanaf ca. 16 jaar.

Recensie

Achtste en laatste seizoen* (2016-2017) van de Amerikaanse televisieserie, gebaseerd op de ook in Nederland succesvolle tienerboekenserie van L.J. Smith. Het verhaal speelt in het stadje Mystic Falls, Virginia. Hoofdpersoon is Elena (Nina Dobrev) die na de plotselinge dood van haar ouders probeert haar leven weer op te pakken. Ze raakt bevriend met Stefan Salvatore (Paul Wesley), die een eeuwenoude vampier blijkt te zijn, evenals zijn slechte broer Damon. In dit seizoen hebben de personages leren omgaan met het emotionele vertrek van Elena. Stefan en Caroline zetten hun relatie voort en Damon keert zich tegen zijn moeder Lily. Met hulp van hun vrienden strijden Stefan en Caroline tegen oude en nieuwe vijanden, maar ook Elena keert weer terug. De serie is harder dan 'The Twilight'-saga, maar richt zich op dezelfde jonge doelgroep. Ze won verschillende prijzen waaronder de ASCAP Award voor Beste televisieserie en Teen Choice Awards voor o.a. Beste televisieserie (fantasy/sci-fi) en verschillende acteurs. 16 afleveringen. Vanaf ca. 16 jaar.

Specificaties

Engels | 5051888227879

Titel The vampire diaries. Seizoen 8
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Michael A. Allowitz ; Ian Somerhalder ; Paul Wesley ; L.J. Smith
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Warner Home Entertainment, [2017]
Overige gegevens 3 dvd-video's (16 × 42 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Paul Wesley, Ian Somerhalder. - Regisseurs onder anderen: Michael A. Allowitz. - Engels gesproken, Frans of Spaans nagesynchroniseerd, in vier talen ondertiteld waaronder Nederlands - Gebaseerd op de boeken van L.J. Smith - Videoversie van de televisieserie: Verenigde Staten : Outerbanks Entertainment, 2016-2017
ISBN 5051888227879
PPN 413119076
Genre griezelverhaal
Thematrefwoord Vampiers
Taal Engels