100% Coco
DVD

100% Coco (2017)/ een film van Tessa Schram

Op haar nieuwe school staat Coco (13) al snel bekend als Coco de Clown. Ze besluit zich voortaan minder opvallend te kleden, maar ze blijft haar outfits wel anoniem op haar modeblog plaatsen. Vanaf ca. 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Romantische komedie van Tessa Schram (Kappen!; Pijnstillers) naar de populaire meidenboeken van Niki Smit. In de hoofdrol de 13-jarige nieuwkomer Nola Kemper als Coco. Vanwege haar excentrieke kleding wordt Coco op haar eerste dag op de middelbare school uitgemaakt voor 'Coco de clown' en besluit zich voortaan als 'grijze muis' te kleden. Wel houdt ze onder het pseudoniem 'Style Tiger' een modeblog bij dat heel populair wordt en waarmee ze een MTV-fashionreis naar Parijs hoopt te winnen. De recensenten geven 3 sterren. Pauline Kleijer (Volkskrant 6-7-'17): '(...) een vrolijke, vlot geregisseerde romantische komedie, met overtuigende rollen van debutante Nola Kemper als Coco en Eva Duijvestein als haar licht afgepeigerde moeder (...) Toch is het jammer dat het scenario een grote stapel clichés uit het jeugdgenre uit de kast trekt. (...) Het heeft ook wel weer iets geruststellends: zo veel verandert er kennelijk niet in de jeugdcultuur. (...)' Vanaf ca. 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 8719372004692

Titel 100% Coco
Uniforme titel Honderd procent Coco
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Tessa Schram ; Nola Kemper ; Valentijn Avé ; Niki Smit
Type materiaal DVD
Uitgave [Utrecht] : Dutch Filmworks, 2017
Overige gegevens 1 dvd-video (84 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Nola Kemper, Valentijn Avé, Merel de Zwart, Firy Beuk. - Nederlands gesproken en ondertiteld - Gebaseerd op de boeken van Niki Smit - Videoversie van de film: Nederland : Tom de Mol Productions, 2017 - Bevat ook onder andere: Bloopers ; Dionne - you be you ; Colin Walters - we go our own way
ISBN 8719372004692
PPN 412581914
Genre romantische verhalen - schoolverhaal
Thematrefwoord Mode ; Bloggen ; Schoolleven ; Verliefdheid ; Parijs
Taal Nederlands