Sing Song
DVD

Sing Song ([2017])/ regie: Mischa Kamp

Jasmine (16) woont in Nederland. Ze gaat in het geheim naar Suriname om mee te doen aan een zangwedstrijd en hoopt meer te weten te komen over haar moeder. Vanaf ca. 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Muzikale film van Mischa Kamp (Jongens; Tony 10) met Georgiefa Boomdijk, halve finalist van The Voice kids 2014 in haar acteerdebuut. Jasmine (16) is in Suriname geboren, maar woont sinds haar peutertijd in Nederland. Haar vader wil niets meer over Suriname horen. Wanneer Jasmine samen met haar gitarist Stijn (Floris Bosma) mee mag doen aan een liedjeswedstrijd in Suriname, vertellen ze aan haar vader dat ze naar Berlijn gaan. In Suriname besteedt Jasmine veel tijd aan haar zoektocht naar haar moeder, waardoor ze minder kans maakt in de wedstrijd en haar vriendschap met Stijn op het spel zet. De recensenten geven 3-4 sterren. Sabeth Snijders (NRC 18-7-'17): '(...) Boomdijk had eerder succes in The Voice Kids en heeft een aanstekelijke, heldere stem. Het is de drijvende kracht van een film die bestaat uit een aaneenschakeling van meezingbare liedjes vol Afro-Surinaamse dansmuziek als kaseko, reggae en dancehall. (...) Alle vrolijkheid overvleugelt wel de pogingen van de makers om meer ernstige accenten aan te brengen. De minder fijne kanten van het leven in een arm land als Suriname en haar wilde moeder zingt Jasmine wel heel snel weg. Misschien is dat ook beter: de jonge cast blinkt immers vooral uit in muziek, iets minder in acteren.' Vanaf ca. 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 8718868087416

Titel Sing Song
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Mischa Kamp ; Georgiefa Boomdijk ; Floris Bosma
Type materiaal DVD
Uitgave [Heemstede] : In The Air, [2017]
Overige gegevens 1 dvd-video (94 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Georgiefa Boomdijk, Floris Bosma, Darren Benschop, Tyra Koning. - Nederlands gesproken - Videoversie van de film: Nederland, 2017
ISBN 8718868087416
PPN 412890577
Thematrefwoord Suriname ; Muziek ; Moeders
Taal Nederlands