51 dingen om te maken met kartonnen dozen
Boek

51 dingen om te maken met kartonnen dozen ([2017])/ Fiona Hayes, foto's: Michael Wicks ; illustraties: Tom Connell ; vertaling [uit het Engels]: Elke Doelman ; redactie en productie: Vitataal

Knutsel met dozen een giraf, een dino, een trein en een spaarpot. Stap voor stap uitleg met kleurenillustraties en - foto's van 51 knutsels. Met hulp vanaf ca. 5 jaar, zelf knutselen vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Je kunt met kartonnen dozen verrassend leuk speelgoed maken, blijkt uit dit boek. De makers hebben maar liefst 51 voorbeelden bijeengebracht in dit knutselboek voor kinderen en hun ouders/leerkrachten. De meeste zijn eenvoudig te maken en met plakkaatverf wordt het resultaat fraai. Meer dan de helft van de projecten zijn dieren en verder ook diverse voertuigen en bijvoorbeeld een spaarpot, picknickmand, robot en kasteel. Het enige dat voor (jongere) kinderen lastig kan zijn, is het knippen van het stugge karton van de dozen. Bij elk project wordt stap voor stap uitgelegd hoe je het maakt. Elke stap is voorzien van een duidelijke getekende kleurenillustratie, waardoor de instructies eigenlijk ook zonder tekst te volgen zijn. Kinderen zullen plezier zullen beleven aan het maken, maar ook aan het spelen met het resultaat. Knutselaars kunnen moeite hebben de vaak gebruikte cornflakes-, lucifer-, schoenen- en tissuedozen bij elkaar te sparen, laat staan de ronde en zeshoekige doosjes. De hobbywinkel kan dan uitkomst bieden, ook voor de wiebeloogjes. Onder de noemer '51 dingen om te maken met' verscheen ook een deel over toiletrollen en een over eierdozen*. Met hulp vanaf ca. 5 jaar, zelf knutselen vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461889713 | 79 pagina's

Titel 51 dingen om te maken met kartonnen dozen
Uniforme titel Eenenvijftig dingen om te maken met kartonnen dozen
Auteur Fiona Hayes
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Michael Wicks ; Tom Connell ; Elke Doelman
Type materiaal Boek
Uitgave Ede : Lantaarn publishers, [2017]
Overige gegevens 79 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Vertaling van: 51 things to make with cardboard boxes. - London : QED Publishing, 2016
ISBN 9789461889713
PPN 412397412
Rubriekscode 624.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dozen; Handenarbeid
PIM Rubriek Hobby's
PIM Trefwoord Dozen