The blood mirror
Boek

The blood mirror (2017)/ Brent Weeks

In een denkbeeldig rijk hebben meerdere mensen het magische vermogen om licht om te zetten in materie, hetgeen hen er toe noopt om dat vermogen te gebruiken bij de strijd tegen een machtige potentaat die streeft naar wereldheerschappij.

Aanwezigheid

Recensie

Deel vier* (van de geplande vijf) van de 'Lightbringer'-serie, die zich afspeelt in een fantasy-universum waarin meerdere generaties betrokken zijn bij een strijd die dreigt te ontaarden in een intergalactische oorlog. Centraal in de extreem gecompliceerde plot staan Gavin Guile, voormalige keizer maar nu gevangene in een cel waar hij niet kan uitbreken (hetgeen hij weet omdat hij die gevangenis zelf heeft gebouwd), en zijn zoon Kip, bezig met het opbouwen van legers voor het verzet tegen de oprukkende 'White King'. Wat sommige personages zo machtig maakt is hun magische vermogen om licht om te zetten in materie, en dat geeft hen alle reden om zich te verwikkelen in machtsspelletjes, intriges en geheime allianties. Van de 650 pagina's in deze roman zijn er 70 pagina's ingeruimd voor 'wat voorafging', een index met maar liefst 400 personages, een glossarium van begrippen en plaatsnamen, en een appendix met technische uitleg. Kennis van de voorgaande delen is noodzakelijk.

Specificaties

Engels | 9780356504636 | 650 pagina's

Titel The blood mirror
Auteur Brent Weeks
Type materiaal Boek
Uitgave London : www.orbitbooks.net, 2017
Overige gegevens 650 pagina's - kaart, plattegrond - 20 cm
Annotatie Bevat een persoonsregister op alfabet, een alfabetische woordenlijst en Extras - Oorspronkelijke uitgave: 2016
ISBN 9780356504636
PPN 411317881
Genre science-fiction
Taal Engels

Relaties/Serie

Lightbringer
Boek

Lightbringer (2010-...)

vol. book 4
Uitgeleend
Brent Weeks