Entre ciel et Lou
Boek

Entre ciel et Lou roman (mai 2017)/ Lorraine Fouchet

Als Lou is overleden, krijgt haar man via de notaris een brief waarin zij hem de opdracht geeft ervoor te zorgen dat hun kinderen gelukkig worden.

Aanwezigheid

Recensie

Als Lou is overleden, krijgt haar man via de notaris een brief waarin zij hem de opdracht geeft ervoor te zorgen dat hun kinderen gelukkig worden. Maar wat is geluk en hoe weet hij, die zijn vaderrol nooit echt gespeeld heeft in het gezin vanwege zijn drukke bestaan als cardioloog, wanneer zijn kinderen gelukkig zijn? Zonder dat zijn zoon, dochter, twee kleindochters, schoondochter en ex-schoondochter het weten, verdiept Jo zich in hun levens en probeert hij dingen te veranderen. Het verhaal wordt afwisselend door alle personages verteld in korte hoofdstukken. Zelfs Lou spreekt vanuit 'waar je hierna naar toe gaatþ. Een boeiend en vlot, soms heel gedetailleerd, geschreven feelgoodboek dat aanzet tot nadenken over gezinsrelaties. Groix speelt een grote rol en door de beschrijvingen krijg de lezer een beeld van het Bretonse eiland. Aan het eind is er een persoonlijke brief van de schrijfster alsmede een lijst van muziekfragmenten en een drietal recepten van gerechten die in het verhaal voorkomen. Dit zeventiende boek van de schrijfster kreeg de Prix Bretagne. Normale druk.

Specificaties

Frans | 9782253069973 | 381 pagina's

Titel Entre ciel et Lou : roman
Auteur Lorraine Fouchet
Type materiaal Boek
Editie 1re publication LGF; édition 03;
Uitgave Paris : Éditions Héloise d'Ormesson, mai 2017
Overige gegevens 381 pagina's - 18 cm
Annotatie Feitelijke uitgever: Parijs : Librairie Générale Française - 1e druk: Paris : Éditions Héloise d'Ormesson, (c)2016
ISBN 9782253069973
PPN 412351269
Genre familieroman
Taal Frans

Relaties/Serie

Le livre de poche
Boek

Le livre de poche (1931-...)

vol. 34473
Uitgeleend