Pop Aye
DVD

Pop Aye ([2017])/ written and directed by Kirsten Tan

Een gedesillusioneerde architect koopt in een opwelling een olifant en reist met hem van Bangkok naar zijn geboortedorp in het noorden van Thailand.

Aanwezigheid

Recensie

Singaporees-Thais drama, de eerste lange speelfilm van Kirsten Tan. Thana is een oudere architect die het op zijn werk niet naar zijn zin heeft en teleurgesteld is in zijn vrouw. Op straat in Bangkok ziet hij een olifant lopen die hij meent te herkennen als Pop Aye, de olifant met wie hij als kind opgroeide. In een opwelling koopt hij de olifant en als zijn vrouw hen beide het huis uitzet, besluit hij de olifant terug te brengen naar zijn geboortedorp in het noorden van het land. Het wordt een roadtrip vol bijzondere ontmoetingen. De recensenten geven 3 of 4 sterren. Peter de Bruijn (NRC 27-6-'17): '(...) Dat is op zich een gimmick, maar regisseur Kirsten Tan werkt dit tamelijk dunne gegeven wel met smaak en inlevingsvermogen uit. Veel nieuws heeft ze op zich niet te zeggen over het verstrijken van de tijd en de weemoed die des avonds komt en die niemand kan verklaren. Maar mede dankzij haar voortreffelijke hoofdrolspeler Thaneth Warakulnukroh - de olifant heeft vooral een bijrol - heeft ze toch een charmante film afgeleverd. (...)' Winnaar van de VPRO Big Screen Award op het Rotterdam International Film Festival 2017.

Specificaties

Thais | 5425037940771

Titel Pop Aye
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Kirsten Tan ; Thaneth Warakulnukroh ; Penpak Sirikul
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Imagine Films, [2017]
Overige gegevens 1 dvd-video (104 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Thaneth Warakulnukroh, Penpak Sirikul, Bong. - Thais gesproken, Nederlands of Frans ondertiteld - Videoversie van de film: Thailand, 2017
ISBN 5425037940771
PPN 412908824
Thematrefwoord Thailand ; Olifanten
Taal Thais