Rock'n roll
DVD

Rock'n roll ([2017])/ directed by Guillaume Canet

Een succesvolle 43-jarige acteur merkt dat hij niet langer als sexy gezien wordt en besluit dat het tijd wordt voor een radicale verandering.

Recensie

Komedie van acteur-regisseur Guillaume Canet (Blood ties; Cézanne et moi) die zelf een hoofdrol speelt, naast zijn vrouw Marion Cotillard. Beide gebruiken in de film hun eigen naam. Guillaume Canet is een succesvolle acteur van 43 jaar, die samenwoont met de bekende actrice Marion. Hij leidt een rustig leven met zijn vriendin en zoon, houdt van paardrijden en is graag in hun buitenhuis op het platteland. Dan krijgt hij van een twintigjarige tegenspeelster te horen dat hij achterhaald is en niet sexy meer en besluit tot een radicale verandering van zijn imago, met behulp van tattoos, botox, drank en drugs. Kevin Toma (Volkskrant 6-7-'17) schrijft: '(...) Dat Canet iets nastreeft wat helemaal niet bij hem past en daarmee eerder in een freak verandert dan in een jonge god, is de belangrijkste grap waarop de film drijft: een grap die kwesties aansnijdt zoals de ijdelheid van acteurs en de hedendaagse obsessie met jeugd, zonder dat het echt spitsvondig of hilarisch wordt. (...) Intussen spaart Canet zichzelf niet en ook het optreden van levenspartner Marion Cotillard bulkt van de zelfspot. (...)'.

Specificaties

Frans | 5407003480931

Titel Rock'n roll
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Guillaume Canet ; Marion Cotillard ; Philippe Lefebvre
Type materiaal DVD
Uitgave [Gent] : Lumière, [2017]
Overige gegevens 1 dvd-video (123 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Guillaume Canet, Marion Cotillard, Philippe Lefebvre. - Frans gesproken, Nederlands en Frans ondertiteld - Videoversie van de film: Frankrijk : Les Productions du Tresor, 2017
ISBN 5407003480931
PPN 412959313
Genre humoristische roman
Thematrefwoord Midlifecrisis
Taal Frans