De smokkelaar
Boek

De smokkelaar een actiethriller met Isaac Bell ([2017])/ Clive Cussler en Justin Scott, vertaling uit het Engels: R.A. van de Plassche

Tijdens de drooglegging van de Verenigde Staten in de jaren twintig van de 20e eeuw strijden vele gangsterbendes om de macht. Detectivebureau Van Dorn raakt bij deze strijd betrokken wanneer een van hun medewerkers gewond raakt bij een schietpartij.

Aanwezigheid

Recensie

Het verhaal speelt zich af in de VS tijdens de drooglegging in de jaren twintig van de twintigste eeuw. Dranksmokkelaars zijn overal actief en bendes strijden om de macht. Een Russisch geheim agent, die er op uit is om de VS te vernietigen, mengt zich in de strijd. Per ongeluk raakt een topman van het detectiveagentschap Van Dorn gewond. Alle detectives worden ingezet om de dranksmokkel te bestrijden en om de daders te vinden en onschadelijk te maken. In een spectaculaire strijd lukt ze dat uiteindelijk. De schrijver (1931) en zijn coauteur (1944) zijn er in geslaagd om een prettig leesbare spannende thriller te schrijven. Vanaf het begin wordt de spanning opgevoerd. Ook al is direct duidelijk wat de uitkomst zal zijn, de manier waarop is verrassend en spectaculair. De personen in het boek zijn niet meer dan stereotypen, maar dit doet geen afbreuk aan het geheel. Veel liefhebbers van Cusslers boeken zullen ook dit boek met heel veel plezier lezen: het is moeilijk weg te leggen.

Specificaties

Nederlands | 9789044352412 | 397 pagina's

Titel De smokkelaar : een actiethriller met Isaac Bell
Auteur Clive Cussler
Secundaire auteur Justin Scott ; R.A. van de Plassche
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : The House of Books, [2017]
Overige gegevens 397 pagina's - 21 cm
Annotatie Vertaling van: The bootlegger. - London : Michael Joseph, 2014
ISBN 9789044352412
PPN 412750538
Genre detectiveroman - historische roman
Thematrefwoord Verenigde Staten; 1921-1930
Taal Nederlands