De logeerkamer
Boek

De logeerkamer ([2017])/ Helen Garner, vertaald ut het Engels door Marijke Versluys

Als een vrouw van in de zestig een terminaal zieke vriendin te logeren krijgt, blijkt deze een dubieuze alternatieve behandeling te ondergaan.

Recensie

Dit eerlijke en aangrijpende verhaal gaat over de vriendschap tussen twee zestigers, Helen en Nicola. De laatste heeft kanker en komt voor een alternatieve behandeling drie weken bij Helen in Melbourne logeren. De logeerpartij heeft een enorme impact op de relatie tussen beide vrouwen. Helen wordt regelmatig tot wanhoop gedreven door het griezelig opgewekte gedrag van Nicola. De schrijfster weet met veel compassie en humor de situatie en de liefde tussen beide vrouwen te beschrijven. Het boek kan troostend zijn voor mensen die met deze afschuwelijke ziekte te maken krijgen. Helen Garner (1942) won met dit boek twee belangrijke Australische literatuurprijzen; de Victorian Premier's Award en de Queensland Premier's Literary Award for Fiction.

Specificaties

Nederlands | 9789045340012 | 192 pagina's

Titel De logeerkamer
Auteur Helen Garner
Secundaire auteur Marijke Versluys
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amersfoort : Colibri, [2017]
Overige gegevens 192 pagina's - 15 cm
Annotatie Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Amsterdam : De Bezige Bij, 2008 - Vertaling van: The spare room. - Melbourne : The Text Publishing Company, (c)2008
ISBN 9789045340012
PPN 412750317
Genre psychologische roman
Thematrefwoord Alternatieve geneeswijzen ; Terminale thuiszorg ; Vriendschap
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vriendschap