Het meisje in het bos
Boek

Het meisje in het bos wat is waarheid, en wat niet? ([2017])/ Kate Hamer, vertaling [uit het Engels]: Mariëtte van Gelder

Ruby (13, ik-figuur) is op zoek naar haar biologische ouders. Regelmatig zwerft ze door het bos naast haar huis, waar ze contact heeft met 'verloren zielen', zowel dood als levend. Vanaf ca. 15 jaar.

Recensie

De 13-jarige Ruby (ik-figuur) is op zoek naar haar biologische ouders. Het is 1983 en ze woont bij pleegouders die haar geestelijk en lichamelijk mishandelen, aan de rand van een bos in Zuid-Engeland. Regelmatig zwerft ze door het bos waar ze contact heeft met 'verloren zielen', zowel dood als levend. Met name Schaduw, die haar te pas en te onpas zijn mening geeft. Hij verdwijnt als ze een tijdje bij drie andere verwaarloosde kinderen gaat wonen, waarvan de ouders naar India zijn vertrokken. In afzonderlijke hoofdstukken volgen we het leven van Anna in de jaren zeventig, waarin duidelijk wordt hoe Ruby in haar huidige situatie is gekomen. De vlotte verteltrant is beeldend en de spanning is onderhuids, want juist dit 'gothic' element doet vermoeden dat dit niet zomaar een 'coming of age' boek is. In dit tweede boek van de Britse auteur, na het prijswinnende 'Het meisje in de rode jas', zal niet iedere lezer zich kunnen vinden in het trieste en sombere verhaal waar contact met geesten een metafoor is voor een hedendaags familiedrama. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789022582190 | 366 pagina's

Titel Het meisje in het bos : wat is waarheid, en wat niet?
Auteur Kate Hamer
Secundaire auteur Mariëtte van Gelder
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Boekerij, [2017]
Overige gegevens 366 pagina's - 22 cm
Annotatie Vertaling van: The doll funeral. - London : Faber & Faber, 2017
ISBN 9789022582190
PPN 410946486
Thematrefwoord Adolescentie ; Spoken ; Kindermishandeling ; Pleeggezinnen
Taal Nederlands