Ik ben Bir en ik ga op vakantie
Boek

Ik ben Bir en ik ga op vakantie (2017)/ Niki Peeters, ontwerp: Niki Peeters ; editor: Christa Veenstra ; fotografie: Marlous Kuik ; vormgeving en illustraties: Jeannette Ensing

Werkbeschrijvingen voor het haken van knuffels met daarbij een verhaal voor jonge kinderen waarin de knuffels figureren.

Aanwezigheid

Recensie

Dit boek is een vervolg op de uitgave waarin Bir gaat logeren*. Het eerste deel van dit omkeerboek vertelt peuters/kleuters uitgebreid de vakantiedroom van beertje Bir. In zijn droom maakt hij allemaal dingen mee uit hun belevingswereld, zoals iets durven, alleen zijn, elkaar helpen, met zand of sneeuw spelen. Bir, Birinnetje, Grote Bir en hun kleding/spulletjes zijn allemaal gehaakt, net als de olifant en de ijsbeer die ze in dit verhaal ontmoeten. Ze worden op foto's afgebeeld in een met grijze lijnen getekende achtergrond. Deze manier van afbeelden ziet er leuk en speels uit. De duidelijke haakbeschrijvingen met schema's, aanwijzingen en foto's van het eindproduct vormen het tweede (omkeer)deel van het boek, samen met de uitleg van de gebruikte steken en technieken, verduidelijkt met stap-voor-stap-tekeningetjes. Hoewel in het verhaal sommige zinnen niet helemaal lekker lopen, is de grote aantrekkingskracht van deze uitgave natuurlijk dat je kind het verhaal kan naspelen met de door jou gehaakte beesten!

Specificaties

Nederlands | 9789491840142 | 96 pagina's

Titel Ik ben Bir en ik ga op vakantie
Uniforme titel Ik ben Bir
Auteur Niki Peeters
Secundaire auteur Christa Veenstra ; Marlous Kuik ; Jeannette Ensing
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave [Tynaarlo] : Scheepjes, 2017
Overige gegevens 96 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Keerdruk met: Ik ben Bir en ik ga op vakantie. - 50 pagina's
ISBN 9789491840142
PPN 411249312
Rubriekscode 625.7
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Knuffels; Haakpatronen
PIM Rubriek Hobby's
PIM Trefwoord Haken