Let op | de inlogprocedure van je account is gewijzigd
Meer informatie
Bicycle landscape
Boek

Bicycle landscape why The Netherlands look like this ([2017])/ samenstelling: Yvonne Rijpers, Pieter Vos, fotografie: Yorit Kluitman ; teksten: Gerrie Andela, Nancy Arkema, Steven Fleming, Adriaan Geuze, Yorit Kluitman, Wim Pijbes, Timo de Rijk ; vertaling: Andrew May, Michael O'Loughlin, Wilma Paalman ; tekstredactie: Stella Nelissen, Yvonne Rijpers

De beleving van de planning, opbouw en ontwikkeling van het Nederlandse landschap door stedebouwkundigen, architecten, museumdirecteuren en een grafisch vormgever vanuit het perspectief van de fietser.

Aanwezigheid

Recensie

Ofschoon vrijwel ieder landschap gevormd is door het spel tussen mens en natuur is de invloed van de mens op het Nederlandse landschap wel bijzonder groot, en vele eeuwen oud. Dit werk gaat niet zo zeer over de geschiedenis daarvan, noch over de vegetatie of de vogels, maar over de beleving vanuit het perspectief van de fietser, juist van die planning; de opbouw en de ontwikkeling. De auteurs zijn naast de fietser, grafisch vormgever en fotograaf Yorit Kluitman (die alle Nederlandse gemeenten bezocht) specialisten; toonaangevende stedenbouwkundigen, architecten, museumdirecteuren. In hun vak vaak wereldvermaard, zoals Steven Fleming, die een groot voorstander is van de fiets als vervoermiddel. De achtergrond van de auteurs verraadt zich ook in typisch architecturaal taalgebruik en de wat ongebruikelijke opbouw van het boek. Zeker tweederde bestaat uit de prachtige kleurenfoto's van Kluitman; niet per landstreek maar vaak min of meer per landschapselement gesorteerd, wat de mogelijkheid tot vergelijken vergroot. De tekst (Nederlands en Engels) is door de gebruikte letter en grijs-zilveren inkt niet altijd gemakkelijk leesbaar. Geen bronvermelding, wel een begrippenlijst, een kaart met de Nederlandse gemeenten en een fotoindex per gemeente.

Specificaties

NederlandsEngels | 9789462083875 | 287 pagina's

Titel Bicycle landscape : why The Netherlands look like this
Auteur Yorit Kluitman
Instelling /Vereniging Deltametropool, Rotterdam
Secundaire auteur Yvonne Rijpers ; Gerrie Andela ; Andrew May ; Stella Nelissen
Type materiaal Boek
Uitgave Rotterdam : nai010, [2017]
Overige gegevens 287 pagina's - foto's - 34 cm
Annotatie Uitgave in samenwerking met Vereniging Deltametropool - Teksten in het Engels en Nederlands
ISBN 9789462083875
PPN 410742465
Rubriekscode 982
Taal NederlandsEngels
Onderwerp algemeen Nederland; Fotoboeken
Trefwoord Gelderland
Fietstochten
Rijwielen
Fotoboeken
PIM Rubriek Nederland
PIM Trefwoord Fotoboeken