Zeno en Kamiel
Boek

Zeno en Kamiel kleuren ([2017])/ Jacques Duquennoy

Zebra Zeno en kameleon Kamiel zijn aan het schilderen: een blauwe zeehond, een gele zon en een groene kikker. Als je de doorzichtige pagina omslaat kun je zien wat ze samen hebben gemaakt. Vierkant hardkartonnen prentenboek met eenvoudige, zachtgekleurde tekeningen en enkele transparante pagina's. Vanaf ca. 2 jaar.

Aanwezigheid

  • Uitgeleend tot: 02/10/2024
    0-8 jaar - 2e verd. - Samen lezen - Prentenboeken peuters DUQU

Recensie

Vierkant hardkartonnen prentenboekje over twee fantasiedieren, die samen tekenen. Dat doen ze op twee tegenover elkaar liggende pagina's met daartussen een transparante pagina. Links tekent Kamiel de kameleon een deel van de figuur, en rechts zie je Zeno de zebra op de doorkijkpagina een ander deel schilderen. Door het omslaan van de middenpagina vormen ze samen een herkenbaar plaatje, telkens in een andere kleur: een blauwe zeehond, een gele zon, een rode vis, een groene kikker etc. Het boekje is stevig genoeg om ook door jonge kinderen te laten hanteren, en het is geschikt om kleuren te leren. Door de onverwachte vormen nodigt het uit om te raden naar de figuren en zal de nieuwsgierigheid worden geprikkeld. De auteur heeft al diverse prentenboeken over spookjes op zijn naam staan. Vierde prentenboek over Zeno en Kamiel*. Vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789002264450

Titel Zeno en Kamiel : kleuren
Uniforme titel Kleuren Zeno en Kamiel
Auteur Jacques Duquennoy
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Oogappel, [2017]
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 18 cm
Annotatie Vertaald uit het Frans - Vertaling van: Les couleurs. - Montrouge, France : Bayard Editions, (c)2016. - (Zazou et Léopold)
ISBN 9789002264450
PPN 412986574
Thematrefwoord Kleuren ; Schilderen
Taal Nederlands