Geld en gedrag
Boek

Geld en gedrag hoe je de psychologie van geld in je voordeel kan gebruiken ([2018])/ Dan Ariely en Jeff Kreisler, vertaald uit het Engels door Jonas de Vries

Geld knoeit met ons hoofd. We gaan er minder rationeel mee om dan we denken: zo vallen we ten prooi aan te veel kleine uitgaven, kennen we de valkuil van budgetten niet en overschatten we bijvoorbeeld de verkoopwaarde van ons huis. Dan Ariely - misschien wel de populairste gedragswetenschapper ter wereld - geeft samen met Jeff Kreisler de nieuwste inzichten over de psychologie van geld. Met veel anekdotes, humor en scherpe adviezen onderzoeken ze herkenbare financiele situaties en laten ze zien welke denkfouten we daarbij vaak maken. Ze ontkrachten verkeerde aannames over de relatie tussen onze hersenen en geld en leggen uit hoe we onze irrationele basisinstincten onder controle kunnen krijgen. Dit boek reikt de praktische tools aan die je nodig hebt om je financiele keuzes te begrijpen en te verbeteren, slimmer uit te geven en te sparen. Laat de psychologie van geld in je voordeel werken!Humoristische beschouwingen over onze irrationele gedragingen met geld en de manier waarop we dat kunnen veranderen.

Aanwezigheid

Recensie

De schrijver is een vrij bekende Amerikaanse gedragseconoom. Hij publiceerde al meerdere boeken over irrationeel gedrag van mensen, als het gaat om inkomsten en uitgaven. Ditmaal zocht hij de samenwerking met een comedian. Dit resulteert in een goed leesbaar en humoristisch boek over ons consumptiegedrag. En in het bijzonder over geld: dat rare ruilmiddel dat in de zakken brandt zodra het in bezit is van de consument. Hoe we ons steeds weer laten bedotten door marketing (en door ons eigen brein!) en hoe je jezelf daartegen kunt wapenen. Achttien korte, prettig lezende hoofdstukjes met voetnoten achterin. Geen grafieken en tabellen, eenvoudig taalgebruik, maar wel gebaseerd op gedegen wetenschappelijk onderzoek. Met kleine, humoristische zwart-wittekeningetjes aan het begin van ieder hoofdstuk en literatuurverwijzingen in zwart-wit. Voor een breed publiek.

Specificaties

Nederlands | 9789492493309 | 328 pagina's

Titel Geld en gedrag : hoe je de psychologie van geld in je voordeel kan gebruiken
Auteur Dan Ariely
Secundaire auteur Jeff Kreisler ; Jonas de Vries
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Maven Publishing, [2018]
Overige gegevens 328 pagina's - illustraties - 21 cm
Annotatie Met literatuuropgave - Vertaling van: Dollars and sense: how we misthink money and how to spend smarter
ISBN 9789492493309
PPN 410802417
Rubriekscode 341.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Geld; Psychologische aspecten ; Economische psychologie ; Consumentengedrag; Psychologische aspecten
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Geld