De uitnodiging
Boek

De uitnodiging ([2017])/ Timo Parvela & Bjørn Sortland, vertaald [uit het Fins] door Sophie Kuiper ; met illustraties van Pasi Pitkänen

Ari (13) en zijn broertje Joni krijgen een zeer moeilijke videogame: Kepler62. Over deze game gaan allerlei verhalen rond. Als je hem uitspeelt, krijg je een uitnodiging. Maar van wie? Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Ergens in de toekomst is de aarde overbevolkt en uitgeput. De 13-jarige Ari en zijn broertje Joni wonen meestal alleen: hun vader heeft nooit bij hen gewoond en hun moeder is voortdurend op zoek naar werk, eten, een keerpunt en een beter leven. Joni heeft van een onbekende vrouw het beste en tegelijkertijd moeilijkste computerspel ooit gekregen, 'Kepler62', een spel dat nog nooit is uitgespeeld en waar de wildste verhalen de ronde over doen. Wie het spel uitspeelt krijgt een uitnodiging. Maar wat voor uitnodiging en van wie? Het Kepler-stelsel blijkt een planetenstelsel te zijn. Na het invoeren van coördinaten krijgen de broers een uitnodiging om mee te gaan. Beslistijd: 1 minuut. Het mysterieuze en duistere avontuur stopt op een spannend punt, dus de volgende delen zullen ook gelezen moeten worden om dit avontuur te doorgronden. Het eind maakt nieuwsgierig naar het vervolg. De mysterieuze sfeer is goed gevangen in stripachtige kleurenillustraties die prominent en in verschillende groottes aanwezig zijn. Aantrekkelijk voor minder gretige lezers, zeker jongens. Wordt gevolgd door 'De lancering'*. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044831016 | 114 pagina's

Titel De uitnodiging
Auteur Timo Parvela
Secundaire auteur Bjørn Sortland ; Sophie Kuiper ; Pasi Pitkänen
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Clavis, [2017]
Overige gegevens 114 pagina's, 5 ongenummerde pagina's platen - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Kutsu. - Helsinki : Werner Söderström Ltd, (c)2015. - (Kepler62 ; kirja 1)
ISBN 9789044831016
PPN 416646832
Genre science-fiction
Thematrefwoord Computerspelen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Kepler62
Boek

Kepler62 (2017-...)

vol. dl. 1
Uitgeleend
Timo Parvela