Rita's Kinderkookboek
Boek

Rita's Kinderkookboek koken is een feest : eenvoudig kookboek voor de beginnende kinderkok (vanaf 8 jaar) (2012)/ Rita Aalderink

Uitgelegd wordt hoe je o.a. een tosti, pizza of vlaflip maakt. Er zijn recepten voor de lunch, hoofdgerechten en toetjes. Eenvoudige uitgave met twee zwart-witfoto's. Vanaf ca. 7 t/m 12 jaar.

Recensie

Handzaam kookboek met zeer eenvoudige recepten voor het ontbijt, de brunch, de lunch en het diner. Uitgelegd wordt hoe je bv. tomatensoep, een broodje knakworst en een vlaflip met aardbeien maakt. Met aandacht voor het dekken van de tafel, hygiëne en veiligheid. Bij elk recept staat wel een waarschuwing. De gerechten zijn heel gemakkelijk te bereiden en de ingrediënten zijn overal verkrijgbaar. Geregeld wordt gebruikgemaakt van kant-en-klaarproducten, waardoor het recept eigenlijk niet kan mislukken. De inhoudsopgave is duidelijk, maar een register ontbreekt, evenals een verklarende woordenlijst met kooktermen. Behalve twee weinig aantrekkelijke zwart-witfoto's zijn er geen illustraties die het boekje opvrolijken en kinderen laten zien hoe de recepten eruitzien. Het taalgebruik is eenvoudig en voor kinderen gemakkelijk te begrijpen. Er kan snel en eenvoudig een maaltijd op tafel worden gezet. Echter om kinderen die met koken beginnen, te enthousiasmeren en iets te leren over de ingrediënten en de bereiding ervan, zijn er aantrekkelijker boeken te vinden. Vanaf ca. 7 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789087592912

Titel Rita's Kinderkookboek : koken is een feest : eenvoudig kookboek voor de beginnende kinderkok (vanaf 8 jaar)
Uniforme titel Kinderkookboek
Auteur Rita Aalderink
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Voorburg : U2pi, 2012
Overige gegevens 84 p - ill - 20 cm
ISBN 9789087592912
PPN 344565297
Rubriekscode 629.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kookboeken
PIM Rubriek Eten en Drinken
PIM Trefwoord Kookboeken