Tuff
Boek

Tuff (2017)/ Paul Beatty, vertaald [uit het Engels] door Rob van Moppes

Een jonge Afro-Amerikaan uit New York wil, nu hij pas vader is geworden, een zinvol leven opbouwen in de politiek, maar zonder zijn criminele belangen op te geven.

Recensie

Winston Foshay is een zeer omvangrijke Afro-Amerikaanse jongen in het zwarte getto van Brooklyn. Zijn levenswandel is net zo dubieus als die van zijn vrienden, maar op een dag besluit hij zijn leven te beteren. Gesteund door een kleurrijke verzameling figuren (waaronder een zwarte rabbi) stelt hij zich kandidaat voor de gemeenteraad. Dat is op zich natuurlijk een nobel streven, maar Winston is ondertussen niet van plan om zijn criminele nevenactiviteiten daarvoor op te geven. Felle, harde satire die niemand spaart, met een vaak somber decor dat de meesten van ons enkel van MTV-hiphop-videoclips of de films van Spike Lee zullen kennen en een leefstijl die bijna niet verder van de brave burger af zou kunnen staan. Geestig, snel en strak. De straattaal van de hoofdpersonen is bijna onvertaalbaar, maar de vertaler slaagt toch wonderwel in zijn opdracht, hoewel de zetter af en toe wat problemen met de dialoog-interpunctie heeft. Een prachtige en hilarische roman. Kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789044633566 | 318 pagina's

Titel Tuff
Auteur Paul Beatty
Secundaire auteur Rob van Moppes
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Prometheus, 2017
Overige gegevens 318 pagina's - 22 cm
Annotatie Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Amsterdam : Arena, (c)2011 - Vertaling van: Tuff. - London : Secker & Warburg, 2000
ISBN 9789044633566
PPN 410935697
Thematrefwoord Zwart milieu ; Corruptie
Taal Nederlands