Meer  dan intelligent
Boek

Meer dan intelligent de vele gezichten van hoogbegaafdheid bij jongeren en volwassenen ([2017])/ Tessa Kieboom, Kathleen Venderickx

Praktisch en wetenschappelijk verantwoord boek over hoogbegaafdheid, waarin ook de hoogbegaafde zelf wordt aangesproken.

Aanwezigheid

Recensie

De auteurs, autoriteiten op het gebied van hoogbegaafdheid, bieden een vernieuwende kijk op hoe je als hoogbegaafde je potentieel tot volle ontwikkeling kan laten komen, met aandacht voor de valkuilen. Aan de orde komen de vele gezichten van hoogbegaafdheid bij jongeren en volwassenen. Centrale vragen zijn: hoe kan een hoogbegaafde gelukkiger worden en een bijdrage leveren aan de maatschappij? In zes hoofdstukken komen aan de orde: wat is hoogbegaafdheid; hoogbegaafdheid en topsport, een leerzame vergelijking; embodio's (persoonsgebonden hindernissen); de hoogbegaafden matrix; embodio training; de succeswetten van intellectueel talent. Met vele praktijkvoorbeelden (cursief gedrukt). Zeker aanvullend op de vele publicaties over hoogbegaafdheid. Een waardevol boek, praktisch en wetenschappelijk verantwoord, dat geschikt is voor hoogbegaafden zelf en ook voor iedereen die met hoogbegaafden te maken heeft. Vlot en begrijpelijk geschreven, geen illustraties maar wel diverse figuren, bronnenlijst en referenties, geen register.

Specificaties

Nederlands | 9789401446884 | 204 pagina's

Titel Meer dan intelligent : de vele gezichten van hoogbegaafdheid bij jongeren en volwassenen
Auteur Tessa Kieboom
Secundaire auteur Kathleen Venderickx
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, [2017]
Overige gegevens 204 pagina's - illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789401446884
PPN 412885107
Rubriekscode 415.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Begaafdheid
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Begaafdheid