Milo ziet de wereld in zwart-wit
Boek

Milo ziet de wereld in zwart-wit ([2017])/ Rowena Blyth

Milo de kat gaat op stap. Hij gaat naar het bos, vaart op zijn bootje, eet zoete sinaasappels en ziet de maan. Vierkant hardkartonnen prentenboekje met illustraties in zwart-wit met veel geometrische patronen. Vanaf ca. 3 maanden.

Aanwezigheid

Recensie

Vierkant, hardkartonnen babyboekje met twee afgeronde hoekjes, uitgevoerd in zwart-wit. Dit houdt al de aandacht vast van heel jonge baby's, omdat zij goed kunnen focussen op contrasten. Ook de geometrische patronen in de afbeeldingen helpen daarbij. Daarnaast vertelt het boekje een klein verhaaltje over hoe kat Milo op stap gaat. Hij komt door het bos (bomen van driehoekjes), loopt door de regen (patroon van druppels), ziet een trein (geometrisch landschap) enz. Op elke pagina een of twee regels eenvoudige tekst: 'Milo houdt van sinaasappels. Die zijn lekker zoet.' en ertegenover 'Milo houdt ook van wandelen. Wandelen doet je goed. 'Zo wordt er ook taal aangereikt; bovendien biedt dat de volwassene houvast bij het samen bezig zijn met het boekje. En het maakt het ook nog leuk voor wat oudere baby's. De illustraties beginnen en eindigen op de binnenzijden van het omslag. Geslaagde uitgave voor baby's vanaf ca. 3 maanden.

Specificaties

Nederlands | 9789002262876

Titel Milo ziet de wereld in zwart-wit
Uniforme titel Milo
Auteur Rowena Blyth
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Oogappel, [2017]
Overige gegevens 16 ongenummerde pagina's - zwart-wit illustraties - 15 cm
Annotatie Omslag vermeldt: Milo. - Vertaald uit het Engels - Vertaling van: Milo's black and white world. - Birkenhead : Fourth Wall Publishing, (c)2015
ISBN 9789002262876
PPN 413139913
Genre Boekstart
Thematrefwoord Katten
Taal Nederlands