Captain Corelli's mandolin
Boek

Captain Corelli's mandolin (2008)/ Louis De Bernières, retold by Mary Tomalin

De dochter van een Griekse dokter wordt tijdens de Tweede Wereldoorlog gescheiden van haar geliefde, een kapitein in het Italiaanse leger. Met oefeningen en drie cd's. Vanaf ca. 17 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Verkorte versie van de bekende eigentijdse roman 'Captain Corelli's Mandolin', waarin de Italiaanse officier Antonio tijdens de bezetting van het Griekse eiland Cephallonia verliefd wordt op de mooie eilandbewoonster Pelagia. Het boek kreeg de Common Wealth Writer's Prize (1995) en is in 2001 verfilmd met Nicholas Cage en Penélope Cruz in de hoofdrollen. De introductie beschrijft het verloop van de Tweede Wereldoorlog en geeft informatie over de auteur. Het verhaal - in zeventien hoofdstukken - is goed leesbaar en boeiend geschreven. Griekse woorden zijn onder aan de pagina vertaald. Deel van de serie 'Pearson English Readers'*. Achterin zijn activiteiten opgenomen, die voor, na en tijdens het lezen kunnen worden uitgevoerd. Sommige vragen zijn bedoeld om met een medeleerling te bespreken, andere opdrachten (tekst/woordniveau) kan de lezer individueel uitvoeren. Er zijn pittige schrijfoefeningen voor een opstel. Achterin is een woordenlijst en een website voor de leraar met de antwoorden. Op een cd wordt het verhaal duidelijk in Brits-Engels voorgelezen. Niveau: level 6, C 1 3000 hoofdwoorden. Vanaf ca. 17 jaar en heel geschikt voor volwassenen die Engels willen leren.

Specificaties

Engels | 9781405882606

Titel Captain Corelli's mandolin
Auteur Louis De Bernières
Secundaire auteur Mary Tomalin
Type materiaal Boek
Editie [Reprint];
Uitgave Harlow : Pearson Education Limited, 2008
Overige gegevens VII, 109 pagina's - 20 cm - mp3-cd
Annotatie Omslag vermeldt: Always learning - Oorspronkelijke uitgave van deze editie: 2001. - Oorspronkelijk volledige uitgave: London : Secker & Warburg, 1994
ISBN 9781405882606
PPN 41250281X
Genre oorlogsroman
Thematrefwoord Griekenland; Wereldoorlog II ; Liefde
Taal Engels

Relaties/Serie

Pearson English Readers. Level 6
Boek

Pearson English Readers. Level 6 (2008-...)

vol.
Uitgeleend