Waarom ben jij gereformeerd?
Boek

Waarom ben jij gereformeerd? de geloofsbelijdenis voor tieners ([2018])/ Henrieke Schimmel, Henk Vermeulen, illustraties binnenwerk: Hester Nijhoff

De geloofsbelijdenis is geschreven in de tijd van de Reformatie. Lees de negen artikelen met eenvoudige uitleg hierover, waarbij ook de relatie met het heden wordt gelegd. Met kleine kleurenillustraties. Vanaf ca. 15 jaar.

Recensie

Toelichting op de gereformeerde geloofsbelijdenis van Guido de Brès (1561). In voor- en nawoord staat een toelichting op de herkomst. De belangrijkste stelling: geloven doe je met het hart, belijden met de mond. De acht hoofdstukken zijn opgebouwd volgens een vast patroon. Een of twee relevante artikelen uit de belijdenis worden in eenvoudige taal en korte zinnen weergegeven. Daarop volgt een inleidende, alledaagse actualiteit. Aan de hand van vragen, kerngedachtes, opdrachten, bijbelfragmenten en gebed wordt de lezer aan het denken gezet. Op een uiteenzetting over God als drie-eenheid volgt hoe je God leert kennen. De schepping en de mens als Gods evenbeeld vragen om een dienende rol, maar tegelijkertijd heeft de mens een persoonlijke verantwoordelijkheid. Verzoening van zonden ontvangt de mens dankzij het lijden van Jezus. De (kinder)doop is daarvan het symbool. Oprecht geloof is af te lezen uit iemands gedrag. Voor wie gelooft, ligt een nieuwe wereld in het verschiet. Het kleine boekje geeft een toegankelijke uiteenzetting van de essentie van het complexe Reformatorische gedachtegoed. Traditionele geloofsopvattingen worden gekoppeld aan actualiteit. Door sterke geloofsovertuiging gericht op gereformeerde tieners en jongvolwassenen. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789402904994 | 124 pagina's

Titel Waarom ben jij gereformeerd? : de geloofsbelijdenis voor tieners
Auteur Henrieke Schimmel
Secundaire auteur Henk Vermeulen ; Hester Nijhoff
Type materiaal Boek
Uitgave Apeldoorn : De Banier uitgeverij, [2018]
Overige gegevens 124 pagina's - gekleurde illustraties - 17 cm
ISBN 9789402904994
PPN 412694778
Rubriekscode 251.35
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Geloofsbelijdenis
PIM Rubriek Religie
PIM Trefwoord Geloofsbelijdenis