Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Konijn
Boek

Konijn ([2018])/ Bethanie Olsen, vertaling [uit het Engels]: Annemarie Bon ; eindredactie: Pam Thierry

Waar zie je konijnen, hoe groeien ze op en wat vinden ze leuk? Eenvoudige informatie over konijntjes, met grote foto's in kleur. Vanaf ca. 4 jaar, tutorlezen vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Het konijn staat centraal in dit handzame, keurig vormgegeven uitgave in de reeks 'Baby-dieren'*, een informatieve reeks voor kleuters en kinderen in groep 3. Veel konijnen leven in het wild, maar je kunt ze ook als huisdier nemen. In drie hoofdstukjes wordt daar aandacht besteed, evenals aan de geboorte en het opgroeien van jonge konijntjes, hun eten en vacht. De vrij globale informatie wordt gepresenteerd als een beeldverhaal, met heldere, paginagrote kleurenfoto's van verschillende konijnensoorten. Op elke dubbele bladzijde staat een eenvoudige tekst van zo'n drie zinnen, met een of twee vetgedrukte woorden die achterin worden uitgelegd. Eén zin is in roze gedrukt, die kan door beginnende lezers nagenoeg zelfstandig worden gelezen. Kan dus ook ingezet worden bij tutorlezen. Wel is de informatie voor kinderen uit groep 3 wat te summier. Een boekje (een reeks) voor kind en begeleider samen, in diverse lees- en vertelsituaties. Bevat een register en de rubriek 'Meer weten' met tips voor boeken en websites. Oorspronkelijk Engelstalige uitgave (2014), goed vertaald door de bekende kinderboekenschrijfster Annemarie Bon. De aaibaarheidsfactor van deze uitgave is hoog. Vanaf ca. 4 jaar, tutorlezen vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463411721 | 24 pagina's

Titel Konijn
Auteur Bethany Olson
Secundaire auteur Annemarie Bon ; Pam Thierry
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2018]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Baby rabbits. - Bellwether Media Inc., (c)2014. - (Super cute!)
ISBN 9789463411721
PPN 41277397X
Rubriekscode 598.93
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Konijnen ; Jonge dieren
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Konijnen

Relaties/Serie

Baby-dieren
Boek

Baby-dieren (2018-...)

vol.
Uitgeleend