Taalvoutjes®. 5, Het jubileumboek
Boek

Taalvoutjes®. 5, Het jubileumboek het boek (september 2017)/ Inger Hollebeek, met columns van o.a. Paulien Cornelisse, Ton den Boon, Roos Schlikker, Pieter Derks en Buffi Duberman

Vijfde boek van Taalvoutjes met nieuwe en eerder gepubliceerde foto's van gemankeerde taaluitingen, voorzien van ironische bijschriften.

Aanwezigheid

Recensie

Dit vijfde boek van website en social mediaplatform Taalvoutjes, dat in het teken staat van het eerste lustrum, bevat een verzameling nieuwe en ook eerder gepubliceerde foto's van meestal gemankeerde taaluitingen, van onder andere winkels, particulieren of internet, voorzien van ironische bijschriften die samen vaak een hilarische combinatie opleveren. In de hoofdstukjes Faaltaal staan korte, ingezonden taalmissers die qua stijl doen denken aan een moppentrommel en daardoor vooral de jongere lezers zullen aanspreken. Tot slot zijn er in deze jubileumeditie nog een tiental taalgerelateerde columns van bekende (Paulien Cornelisse, 'JP van Lingo', Roos Schikker, Pieter Derks) en minder bekende Nederlandssprekenden opgenomen. Geschikt voor verschillende doelgroepen die van taal(voutjes) houden. De columns staan gedrukt in een klein lettertype tegen een donkere achtergrond, wat de leesbaarheid niet ten goede komt.

Specificaties

Nederlands | 9789460774188 | 173 pagina's

Titel Taalvoutjes®. 5, Het jubileumboek : het boek
Secundaire auteur Vellah Bogle ; Inger Hollebeek ; Paulien Cornelisse
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Antwerpen : Davidsfonds Uitgeverij, september 2017 - [Utrecht] : Van Dale
Overige gegevens 173 pagina's - illustraties - 20 cm
Annotatie Samenstellers: Vellah Bogle en Inger Hollebeek
ISBN 9789460774188
PPN 411121472
Rubriekscode Nederlands 844.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Taalgebruik ; Taalhumor
PIM Rubriek Communicatie
PIM Trefwoord Taalgebruik

Relaties/Serie

Taalvoutjes®
Boek

Taalvoutjes® het boek (2013-...)

vol.
Uitgeleend