Doe maar gewoon
Boek

Doe maar gewoon 99 tips voor het omgaan met Nederlanders (2017)/ Hans Kaldenbach, met illustraties van Dragan Striskovic

Uitleg van Nederlandse gewoonten en gebruiken die voor buitenlanders uit een andere cultuur gemakkelijk tot misverstanden kunnen leiden.

Aanwezigheid

Recensie

Een misverstand zit in een klein hoekje. Dat zal iedereen die uit een andere dan de Nederlandse cultuur komt, wel eens merken. Voor buitenlanders zit niet alleen de Nederlandse taal vol voetangels en klemmen, maar zijn ook de gewone, dagelijkse omgangsregels vaak verwarrend. In korte beschrijvingen/verklaringen van 99 Nederlandse gedragspatronen komen heel wat situaties die tot onbegrip aanleiding kunnen geven aan bod, geïllustreerd met enkele cartoonachtige zwart-witillustraties. Etiquette zoals het hoort: op een duidelijke, nergens kwetsende manier wordt verteld waarom Nederlanders zó reageren op voor anderen soms onbegrijpelijke manieren. Ook voor Nederlanders zèlf kan lezen van dit boekje geen kwaad: een beetje kennis van de reacties van buiten is altijd meegenomen. De auteur is adviseur bij ACTA Kaldenbach dat cursussen op intercultureel terrein verzorgt. Omslag in geel met een gekleurde cartoon. Kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789044635591 | 59 pagina's

Titel Doe maar gewoon : 99 tips voor het omgaan met Nederlanders
Auteur Hans Kaldenbach
Secundaire auteur Dragan Striskovic
Type materiaal Boek
Editie Vijftigste, herziene druk;
Uitgave Amsterdam : Prometheus, 2017
Overige gegevens 59 pagina's - illustraties - 20 cm
Annotatie 1e druk: 1994
ISBN 9789044635591
PPN 410936715
Rubriekscode 981.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Nederland; Volkskarakter
PIM Rubriek Nederland
PIM Trefwoord Volkskarakter