De verwisselde werelden van Victoria King
Boek

De verwisselde werelden van Victoria King ([2017])/ Dagmar Bach, vertaling [uit het Duits]: Michiel Nijenhuis

Victoria (14, ik-figuur) is een normaal meisje, totdat ze sprongen begint te maken naar een parallelle wereld. Die lijkt eerst op haar eigen wereld, maar er gebeuren steeds meer vreemde dingen. Vanaf ca. 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een opvallend jeugdboek met een origineel thema. De 14-jarige Victoria King (ik-figuur) groeit op in een bizar, bijna Roald Dahlesque gezin. Zo runt haar door Engeland bezeten moeder een B&B in hun kleine woning, ergens in een kleine stad in Duitsland. Haar bizarre grootouders wonen ook bij hen in en om de hoek woont haar tante, een mysterieuze uitvindster en amateurastronoom. Victoria maakt regelmatig onverklaarbare sprongen naar een parallelle wereld, waar ze in de huid van een andere versie van zichzelf lijkt te zitten. De mensen in die wereld lijken oppervlakkig gezien hetzelfde, maar toch gebeuren er steeds andere dingen. En die andere versie van zichzelf lijkt haar helemaal een tutje - ze is vriendinnen met de vervelende, populaire Claire, doet aan ritmische gymnastiek, én ze volgt Latijn op school. Hoe kan ze ervoor zorgen dat ze in beide werelden overeind blijft? En waarom blijft Konstantin, een jongen van haar school, in haar beide werelden opduiken? Eerste deel van de oorspronkelijk in het Duits verschenen serie 'Dubbelleven'. Een spannend, mysterieus en romantisch verhaal, bij uitstek geschikt voor jonge tienermeiden, vanaf ca. 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789403201221 | 247 pagina's

Titel De verwisselde werelden van Victoria King
Auteur Dagmar Bach
Secundaire auteur Michiel Nijenhuis
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Blloan junior, [2017]
Overige gegevens 247 pagina's - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Die vertauschten Welten der Victoria King. - Frankfurt am Main : S. Fischaer Verlag GmbH, (c)2016. - (Zimt und weg)
ISBN 9789403201221
PPN 412767503
Genre science-fiction - romantische verhalen
Taal Nederlands