Aan het hof van de koning
Boek

Aan het hof van de koning ([2017])/ Geronimo Stilton, illustraties: Lorenzo Chiavini, Blasco Pisapia, Roberto Ronchi, Archief Piemme ; vertaling [uit het Italiaans]: Loes Randazzo ; redactie Nederlandse uitgave: Vio Letter ; redactie Italiaanse uitgave: Certosina Kashmir ; reisdagboek: illustraties: Francesco Barbieri ; redactie en vormgeving: Studio Editoriale Littera ; coördinatie: Piccolo Tao met medewerking van Serena Bellani

Geronimo en zijn familie komen in het Versailles van 1683. Geronimo moet het verjaarspartijtje van koning Lodewijk XIV organiseren. En ze proberen een muizinnetje te redden, dat vals wordt beschuldigd van het stelen van een medaillon van de koningin. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De muis Geronimo Stilton (ik-figuur) beleeft de spannendste avonturen. Geronimo reist samen met zijn familie met de tijdmachine van professor Volt naar Versailles, het paleis van Lodewijk XIV, de koning van Frankrijk. Klem brengt Geronimo in een muizenissig moeilijk parket door de koning aan te bieden dat hij zijn verjaarspartijtje organiseert. En ze moeten een muizinnetje redden, dat vals wordt beschuldigd van het stelen van een medaillon van de koningin. Het tweede deel van de serie 'Reis door de tijd' is in drieën gesplitst, waarvan dit het derde deel is*. Reisdagboek waarin de humor centraal staat en waarbij alle menselijke zwakheden worden opgeblazen en ook muizenzwakheden blijken te zijn. De vlot lezende tekst bevat soms moeilijke woorden. Veel grappige, cartooneske illustraties, volledig in kleur. Van de tekst is het merendeel gedrukt in duidelijke letter met schreef, maar er worden ook veel visuele effecten meegegeven in de vorm van gekleurde letters, verschillende lettertypen en variërende tekstrichting en lettergrootte. Deze speelse aanpak maakt het verhaal extra aantrekkelijk voor spaarzame lezers. Met tussendoor informatie over Frankrijk in de 17e eeuw. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789085923817 | 121 pagina's

Titel Aan het hof van de koning
Auteur Geronimo Stilton
Secundaire auteur Lorenzo Chiavini ; Loes Randazzo ; Vio Letter ; Certosina Kashmir ; Elisabetta Dami
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : De Wakkere Muis, [2017]
Overige gegevens 121 pagina's, 7 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 20 cm
Annotatie Gebaseerd op een idee van Elisabetta Dami. - Colofon vermeldt: Dit boek beschrijft Geronimo's derde van de drie tijdreizen uit Reis door de tijd 2 - Vertaling van: Una giornata alla corte del re. - Segrate : Edizioni Piemme S.p.A., (c)2002. - (Viaggio nel tempo)
ISBN 9789085923817
PPN 412024020
Genre avonturenroman
Thematrefwoord Tijdreizen ; Frankrijk; 17e eeuw ; Louis XIV (koning van Frankrijk)
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Reis door de tijd
Boek

Reis door de tijd (2017-...)

vol. 6
Uitgeleend
Geronimo Stilton