De schat van de Maya's
Boek

De schat van de Maya's ([2017])/ Geronimo Stilton, illustraties: Lorenzo Chiavini, Blasco Pisapia, Roberto Ronchi, Archief Piemme ; vertaling [uit het Italiaans]: Loes Randazzo ; redactie Nederlandse uitgave: Vio Letter ; redactie Italiaanse uitgave: Certosina Kashmir ; reisdagboek: illustraties: Francesco Barbieri ; redactie en vormgeving: Studio Editoriale Littera ; coördinatie: Piccolo Tao met medewerking van Serena Bellani

Geronimo en zijn vrienden komen in de tijd van de Maya's terecht. Ze bezoeken de bibliotheek van de Mayaþs, waar ze heel veel over hen te weten komen. Maar de grote Maya mysteries kunnen ze niet ontrafelen. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De muis Geronimo Stilton (ik-figuur) is de uitgever van de krant 'De Wakkere Muis'. Samen met zijn familie beleeft hij de spannendste avonturen. Geronimo reist samen met zijn familie met de tijdmachine van professor Volt naar het de tijd van de Mayaþs. Ze bezoeken de bibliotheek van de Maya's, waar ze heel veel over de Maya's te weten komen, maar de grote Maya mysteries kunnen ze niet ontrafelen. Hoe kwam het bijvoorbeeld dat de Maya's opeens verdwenen waren? Het tweede deel van de serie 'Reis door de tijd' is in drieën gesplitst, waarvan dit het tweede deel is*. Reisdagboek binnen een serie over deze muizenfamilie, waarin de humor centraal staat en waarbij alle menselijke zwakheden worden opgeblazen en ook muizenzwakheden blijken te zijn. De vlot lezende tekst bevat soms moeilijke woorden. Veel grappige, cartooneske illustraties, volledig in kleur. Van de tekst is het merendeel gedrukt in duidelijke letter met schreef, maar er worden ook veel visuele effecten meegegeven in de vorm van gekleurde letters, verschillende lettertypen en variërende tekstrichting en lettergrootte. Deze speelse aanpak maakt het verhaal extra aantrekkelijk voor spaarzame lezers. Met tussendoor informatie over het Mayarijk. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789085923800 | 114 pagina's

Titel De schat van de Maya's
Auteur Geronimo Stilton
Secundaire auteur Lorenzo Chiavini ; Loes Randazzo ; Vio Letter ; Certosina Kashmir ; Elisabetta Dami
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : De Wakkere Muis, [2017]
Overige gegevens 114 pagina's, 14 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 20 cm
Annotatie Gebaseerd op een idee van Elisabetta Dami. - Colofon vermeldt: Dit boek beschrijft Geronimo's tweede van de drie tijdreizen uit Reis door de tijd 2 - Vertaling van: Il tesoro degli antici Maya. - Segrate : Edizioni Piemme S.p.A., (c)2002. - (Viaggio nel tempo)
ISBN 9789085923800
PPN 412023954
Genre avonturenroman
Thematrefwoord Tijdreizen ; Maya's
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Reis door de tijd
Boek

Reis door de tijd (2017-...)

vol. 5
Uitgeleend
Geronimo Stilton