The snowman
Boek

The snowman (2017)/ Jo Nesbø, translated from the Norwegian by Don Bartlett

Een Noorse inspecteur van politie maakt jacht op een misdadiger die het, vooral in Oslo, heeft voorzien op getrouwde vrouwen met kinderen, maar geen enkel spoor achterlaat.

Aanwezigheid

Recensie

In Oslo verdwijnen enkele vrouwen; ze hebben gemeen dat ze getrouwd zijn en kinderen hebben. Het vreemde is dat bij hun huis steeds een sneeuwpop is gemaakt. Inspecteur Harry Hole ontvangt een brief van 'The Snowman' waarin wordt medegedeeld dat hij terug is. Hole ontdekt dat er in Noorwegen in de afgelopen jaren meer vrouwen zijn verdwenen die nooit zijn teruggevonden. Ook zijn er geen lijken aangetroffen. Pas als Hole enig verband ziet tussen deze vrouwen, komt er wat vaart in het onderzoek. Maar de jacht op deze seriemoordenaar is lang en krijgt voor Hole een bizarre, persoonlijke kant. De thrillers van Nesbø worden terecht geroemd. Niet alleen zijn zijn plots breed en ingewikkeld, maar zeer gedegen opgezet, ook zijn karakters zijn bijzonder overtuigend, menselijk en gewoon. Hoofdpersoon Hole is een wat eigengereide en recalcitrante persoon die altijd botst met zijn meerderen. Het werk van Nesbø laat zich goed vergelijken met dat van Henning Mankell en doet daar zeker niet voor onder. In 2017 verfilmd met Michael Fassbender in de hoofdrol als Harry Hole. Nederlandse première: november 2017.

Specificaties

Engels | 9781784706937 | 550 pagina's

Titel The snowman
Auteur Jo Nesbø
Secundaire auteur Don Bartlett
Type materiaal Boek
Uitgave London : Vintage, 2017
Overige gegevens 550 pagina's, 8 ongenummerde pagina's - plattegrond - 18 cm
Annotatie Filmeditie - Met: the first chapter of the next Harry Hole thriller The leopard - Oorspronkelijke Engelse uitgave: 2010 - Vertaling van: Snømannen. - Oslo : Aschehoug, (c)2007
ISBN 9781784706937
PPN 41314870X
Genre thriller
Taal Engels