Kleine Aap en de panda's
Boek

Kleine Aap en de panda's ([2016])/ Willemijn de Weerd & Leontine de Boer-Gaasenbeek, redactie: Dominique Beentjes-Schoenmaker, Liesbeth Rood

Er komen twee pandaberen naar de dierentuin. Volgens Kleine Aap zijn het maar rare beesten. En als de nieuwkomers meteen een eigen hok krijgen, is Kleine Aap helemaal boos. Zijn familie wacht al heel lang op een hok! Prentenboek met paginagrote zachtgekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Twee panda's komen nieuw wonen in de dierentuin. Kleine Aap is boos en verontwaardigd als de panda's er meteen een eigen hok krijgen, terwijl zijn ooms, tantes, neefjes en nichtjes al zo lang op een eigen hok wachten. Hij weet ook zeker dat die rare dieren vreemd ruiken, te veel eten en niet te vertrouwen zijn. Vriendje Pelikaan kan het gelijk prima vinden met de panda's, maar Kleine Aap is echt niet van plan om vriendjes te worden met die twee 'gelukzoekers'. Maar als Kleine Aap in nood is, en boos aanklopt bij de panda's, blijken zijn ideeën over hen helemaal niet te kloppen. De voorleestekst is in speelse letters, veelal wit maar afhankelijk van de ondergrond soms ook gekleurd, gedrukt over de grote kleurige aquarellen die merendeels dubbele pagina's bestrijken. Ze zijn geschilderd in zachte, vrij zoete kleuren in een voor de doelgroep aantrekkelijke stijl. De wit gedrukte tekst is soms wat moeilijker leesbaar. De emoties bij het menselijke aapje (aangekleed met een shirtje) zijn prima uitgebeeld. Op de schutbladen staan tekeningen van panda's met Chinese tekens voor hoop, vrede, respect en liefde. Een wat moraliserend, maar actueel prentenboekverhaal over anders zijn, vooroordelen en discriminatie. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789087820411

Titel Kleine Aap en de panda's
Auteur Willemijn de Weerd
Secundaire auteur Leontine de Boer-Gaasenbeek ; Dominique Beentjes-Schoenmaker
Type materiaal Boek
Uitgave [Almere] : Buddy Books, [2016]
Overige gegevens 32 ongenummerdepagina's - gekleurde illustraties - 31 cm
Annotatie Tekst: Willemijn de Weerd ; illustraties: Leontine de Boer-Gaasenbeek
ISBN 9789087820411
PPN 405329652
Thematrefwoord Jezelf zijn ; Vooroordelen ; Dierentuinen
Taal Nederlands