Coco
Boek

Coco ([2017])/ verteller: Chava voor in 't Holt, met stemmen van: Thijs Overpelt, Marloes van den Heuvel, Ara Halici, Wiebe-Pier Cnossen, Lucie de Lange, Huub Dikstaal, Ilse Warringa ; vertaling [uit het Engels] vertelstem: Mascha de Vries ; Vergeet me niet gezongen door Thijs Overpelt en Lucie de Lange ; muziek en tekst door Kristen Anderson-Lopez en Robert Lopez ; Nederlandse vertaling [uit het Engels] door Louis van Beek

In Miguels familie is muziek verboden, maar Miguel houdt van muziek. Op de Mexicaanse Dag van de Doden bedenkt hij een plan om voor altijd muziek te kunnen maken. Met luistercd. Vanaf ca. 6 jaar.

Recensie

In Miguels familie is muziek verboden, nadat zijn overovergrootvader zijn gezin verliet om een bekend muzikant te worden. Maar muziek zit in zijn bloed, en daarom reist Miguel op de Dag van de Doden naar het Dodenrijk, op zoek naar een zegen om te zijn wie hij is. Het verhaal hoort bij de gelijknamige en goed ontvangen Disney Pixar-film (2017). Het is een lees- en luisterboek, met een cd van 15 minuten met de stemacteurs van de Nederlandse film. Wanneer de pagina moet worden omgeslagen, klinkt een geluidje. Ook is een liedje uit de film te horen. Het vierkante boek heeft glimmende pagina's met prachtige kleurenillustraties. Hierdoor straalt het boek een Mexicaanse feestsfeer uit. En door de kleuren zijn zelfs de talloze skeletten niet eng. Spaanse termen zijn subtiel in het verhaal verweven en dragen bij aan de sfeer. Het is lastig om een film van twee uur in een boekje te vatten en je merkt dat de sprongen in het verhaal erg groot zijn. Hierdoor is het soms lastig te volgen. Dit vrolijke en kleurrijke lees- en luisterboek is dan ook vooral geschikt voor kinderen die de film al gezien hebben en het verhaal al kennen. Vanaf ca. 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047624332

Titel Coco
Instelling /Walt Disney Company, The ; /Pixar Animation Studio's ; /Walt Disney Records
Secundaire auteur Chava voor in 't Holt ; Mascha de Vries ; Thijs Overpelt ; Kristen Anderson-Lopez
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Rubinstein, [2017]
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 21 cm - cd
Annotatie Presentatie boven titel: Disney.Pixar - Colofon vermeldt: (c)Walt Disney Records, (c)Disney Enterprises, Inc.
ISBN 9789047624332
PPN 413733890
Thematrefwoord Muziek ; Familie ; Dood
Taal Nederlands